Aquest dimarts 15 de setembre ha entrat en vigor el règim sancionador de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a les rondes de Barcelona per a turismes i motos sense etiqueta ambiental

La mesura es reactiva després que la seva implementació es paralitzés pel decret de l’estat d’alarma i la crisi sanitària. La zona ocupa una superfície de 95 quilòmetres quadrats i inclou la ciutat de Barcelona (amb l’excepció de quatre zones), l’Hospitalet de Llobregat, el terme municipal de Sant Adrià de Besòs gairebé en la seva totalitat, i alguns barris de Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Les multes van dels 100 als 500 euros, i afectaran als turismes amb motor de gasolina matriculats abans del gener del 2000; als turismes amb motor dièsel matriculats abans del gener del 2006; i a motos i ciclomotors matriculats abans del 2003, anteriors a Euro 2.

S’ha allargat la moratòria en l’aplicació de la ZBE per a furgonetes fins a l’abril del 2021, camions fins al juliol del 2021, i autobusos i autocars fins a l’1 de gener del 2022. També s’abaixa el llindar a partir del qual els autònoms amb rendes baixes que utilitzen el vehicle per treballar poden acollir-se a la moratòria, que passa d’1,1 vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) a 2 vegades.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here