S’han confinat quatre grups d’aula en quatre centres educatius i el 99,2% dels grups de la ciutat continua la seva activitat presencial

Ahir va començar la segona setmana del curs presencial a la ciutat i, de moment, s’han detectat 4 casos positius de COVID-19 entre l’alumnat. Això ha comportat, com a mesura preventiva, l’aplicació dels protocols corresponents: s’han confinat els quatre grups bombolla dels 350 que hi ha a la ciutat (el 0,8%). La gran majoria de l’activitat lectiva de la ciutat segueix de forma presencial i es realitza amb totes les mesures de seguretat sanitària establertes.

Dels 350 grups escolars estancs, també coneguts com a “grups bombolla”, que hi ha a la ciutat, els tres que s’han vist afectats de moment per la presència dels tres primers casos positius són a les escoles Sant Jaume, Charles Darwin i Can Rigol. L’Institut Illa dels Banyols també s’ha tancat preventivament per un quart positiu aquest dilluns, i demà reprendrà tota l’activitat menys la del grup lectiu en el qual s’ha registrat el positiu.

Aplicació del protocol

La detecció de casos positius era una possibilitat prevista i esperada des de l’inici del curs. Per tant, s’ha actuat seguint tots els protocols de prevenció i seguretat sanitària establerts pels centres educatius des de fa setmanes.

Seguint aquests protocols establerts, els centres educatius, en contacte amb els serveis de Salut, han comunicat a les famílies la detecció dels positius.

Així mateix, s’han pres les mesures previstes, que en el cas dels centres d’infantil i primària és el confinament dels grups bombolla on s’han registrat els positius.

En el cas de la FP, el departament de Salut de las Generalitat ha indicat el tancament cautelar durant 24 hores del centre. Després d’haver portat a terme una neteja i desinfecció, demà aquest institutit reprendrà la seva activitat presencial, excepte en el cas del grup on s’ha detectat el positiu.

Font: aj prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here