La santfeliuenca Txell Bosch ha presentat via on line aquest dijous una ponència al “I Congreso de Investigación teatral y muestra escènica. La creación femenina  en el siglo XXI”, organitzat per la Universitat de La Laguna ( Illes Canàries) .El treball  es centra en l’escriptora, dramaturga, directora i actriu catalana Carla Torres Danés. Porta per títol “Nausée o el teatre crític: societat, identitat i gènere en el teatre de Carla Torres Danés”

Carla Torres Danés, nascuda l’any 1984 a Barcelona, ha treballat en musicals de petit format, en curts i en obres de text, així com en doblatge en català i castellà en nombroses pel·lícules. Va debutar com a dramaturga el 2014 i és autora de diverses obres teatrals. Actualment treballa en el projecte La Maièutica, juntament amb Mireia Isal, una productora d’obres que volen retratar les realitats contemporànies que pretenen repensar-nos com a individus i com a societat.

Bosch situa el paper de Carla Torres Danés dins el panorama de l’escena catalana actual i analitza l’estètica de la jove dramaturga que aposta per un teatre social que provoqui un canvi, a mode de denuncia, en el seu públic.

Txell Bosch és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i té un màster en Escriptura creativa per la Universidad Complutense de Madrid.

Carla Torres Danés estrenarà el proper mes de gener de 2021, Las Bellacas, la seva darrera obra escrita durant el confinament, a la Sala Badabadoc. Un relat sobre un grup de dones que es van conèixer a terapia per mentir compulsivament i que es reuneixen cada dilluns al Cuqui Bar amb la voluntat de seguir-ho fent i analitzen les dificultats i els dubtes que les envolten.

Danés també reprograma Nausée, una de les seves primeres obres que Bosch ha analitzat per a elaborar la ponencia, el proper mes d’abril de 2021 també a La Badabadoc. Nausée es la història de Marc i Rut, dos joves que passen per la crisi dels 30. Des d’un diminut pis de Barcelona i amb l’actitud comuna de nàusea respecte el món en el que viuen, analitzen la pèrdua de l’estabilitat anhelada i realitzen un viatge interior per les seves inquietuds, inseguretats i somnis.

https://www.labadabadoc-teatro.com/020-programacion-off-2020-2021las-bellacas/

https://www.labadabadoc-teatro.com/008-programacion-2020-2021-nausee/

https://www.lamaieuticaprod.com/la-maieutica

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here