Aprovada inicialment una normativa específica pel Mercat de Pagès de Gavà, un pas més per garantir la viabilitat de les explotacions del Parc Agrari del Baix Llobregat

El Ple Municipal ha aprovat avui, de manera inicial, la nova Ordenança reguladora del Mercat de Pagès de Gavà, amb l’objectiu d’apostar pel consum de proximitat i de temporada i promoure l’activitat del Parc Agrari, un espai que, a més del seu valor mediambiental, esdevé un motor d’activitat econòmica.

La pandèmia de la COVID-19 ha posat encara més de manifest l’obligació de donar suport i promoció a l’agricultura, un sector que malgrat les dificultats està demostrant la seva capacitat i que, en el marc de la crisi sanitària, està sent fonamental per atendre una necessitat essencial com és l’alimentació amb valors com la qualitat, el consum de productes locals i saludables, i la viabilitat d’activitats productives imprescindibles.

La nova ordenança municipal del Mercat de Pagès suposa un pas endavant en aquest sentit, en consolidar el format implementat el 2016 amb la col·laboració del Parc Agrari per donar viabilitat a les explotacions agrícoles del Delta del Llobregat. Així, i amb l’objectiu de donar una major estabilitat als titulars de les parades, s’atorgaran llicències per períodes de 15 anys, prorrogables i subjectes a comprovacions anuals.

A partir de l’aprovació definitiva de l’ordenança, el Mercat de Pagès s’instal·larà també els dissabtes. Un cop completada la tramitació de la nova normativa i fets els respectius concursos per a l’ocupació dels espais, serà a principis de 2021 quan passarà a celebrar-se tots els dimarts i tots els dissabtes, en l’entorn del barri del Centre tot reforçant-ne la centralitat comercial.

Impacte positiu en el medi ambient

El Mercat de Pagès promou el consum de proximitat i de temporada, que té un impacte positiu en el medi ambient: garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació.

L’ordenança fa un pas més per una Gavà més verda i més neta en restringir l’ús del plàstic. Les parades no podran lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.

La nova normativa també avança en la modernització de l’administració municipal i de la relació amb el sector agrari. Així, estableix que la comunicació entre els titulars de les llicències del Mercat de Pagès i l’Ajuntament serà totalment telemàtica.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here