Impulsat pel Fòrum G3 Gent Gran Gavà i coordinat per FAGA, permetràl’acompanyament i inclusió en la vida activa de la ciutat a persones gransen situació de soledat no volguda

El Fòrum G3 Gent Gran Gavà posa en marxa un nou servei de voluntariat adreçat a les persones grans que viuen soles i sense xarxes relacionals. El nou servei ha estat promogut per la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3. Aquest fòrum és un espai de participació de la ciutadania impulsat per l’Ajuntament de Gavà i creat l’any 2018, on es promou el diàleg i la proposta d’actuacions de foment de l’envelliment actiu al municipi.

El nou servei es va anunciar el passat novembre en el decurs d’una Jornada dedicada a conèixer i reflexionar sobre la soledat no volguda en les persones grans al novembre del 2019. Avui, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, s’ha presentatoficialment en el decurs de l’acte commemoratius que ha tingut lloc a la Torre Lluc.

La tinenta d’alcalde d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Ester Zamorano, ha afirmat que “la iniciativa permetrà establir un servei de voluntariatd’acompanyament i inclusió en la vida activa de Gavà per a les persones grans en situació de soledat no volguda, que necessiten un acompanyament. Respon a una demanda i a una preocupació que la mateixa gent gran de Gavà ens porta temps traslladant, i la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat encara més la necessitat de posar-la en marxa”.

El Fòrum G3 farà la difusió del servei i organitzarà campanyes d’informació i desensibilització a la ciutadania.

Per a l’organització del servei es comptarà amb l’Associació de Familiars de Malaltsd’Alzheimer i Altres Demències de Gavà, FAGA, membre del Fòrum G3, que formarà icoordinarà les persones voluntàries. D’altra banda, l’Ajuntament facilitarà la coordinacióentre diferents departaments municipals i amb altres institucions, serveis sociosanitaris i entitats per tal d’arribar a les persones que pateixen soledat no volguda.

Les tasques del voluntariat són:

  • Acompanyament individualitzat i escolta activa.
  • Acompanyament a activitats i/o recursos de la ciutat.
  • Sortides lúdiques en petit grup.
  • La dedicació mínima de la persona voluntària és de dues hores. En concret, un

    matí o una tarda a la setmana per fer la tasca acordada.El perfil del voluntari/ària:

  • Tenir 18 anys o més.
  • Habilitats socials i empatia per interaccionar amb persones grans.
  • Compromís i responsabilitat amb la tasca.
  • Capacitat de treball en equip.

El servei de voluntariat ofereix:

Com contactar?

Les persones interessades i que vulguin més informació poden contactar amb la FAGA.Ho poden fer a través de l’adreça electrònica info@afagava.org o mitjançant el telèfon 93461 71 20. L’horari d’atenció és dilluns i dimecres, de 10 a 12 hores. També es potcontactar amb el Fòrum G3, enviant un missatge a l’adreça forumg3gentgran@gava.cato trucant al 93 263 91 33, de dilluns a divendres, de 9 a 20 h.

Reobertura dels casals de la gent gran

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran també s’han reprès les activitats pera la gent gran als casals municipals El Centre i Can Tintorer, amb una programacióadaptada a l’actual situació d’emergència sanitària.

“Som conscients que la gent gran ha estat un col·lectiu molt castigat per la COVID-19. Però en tot moment ha actuat com calia i ha estat un referent per a la ciutadania. Era important reprendre les activitats i així ho fem des d’avui i amb totes les mesures de seguretat per evitar al màxim els riscos que suposa lapandèmia que estem patint”, ha afirmat la tinenta d’alcalde, Ester Zamorano.

Font: Aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here