A partir del 10 d’octubre, es permetrà l’entrada d’espectadors amb aforament limitat

En un exercici de corresponsabilitat, les entitats esportives s’haurande fer càrrec del control d’accés a les instal·lacions, i de la neteja idesinfecció de vestidors, mentre que l’Ajuntament reforçarà elsserveis de consergeria

A partir del 10 d’octubre, l’Ajuntament de Gavà permetrà l’accés de públic a les competicions esportives així com l’ús de vestidors de les instal·lacions, sempre que es garanteixin i es respectin els aforaments indicats i les mesures d’higiene i distanciamentsocial establertes.

Seran les entitats esportives les que les prendran la decisió final de permetre o no la presència d’espectadors i de fer servir els vestidors, assumint la responsabilitat directa de les tasques de control i neteja.

La mesura ha estat consensuada amb els clubs i entitats esportives de la ciutat, is’adequa a les indicacions de la Secretaria General de l’Esport. Aquest organisme recomana limitar al màxim possible tant la presència d’espectadors a les competicions esportives de tota mena com la utilització de vestidors i de dutxes.

El gran volum d’hores de competició i l’elevat nombre d’espais esportius municipals hanfet necessari que Ajuntament i entitats esportives facin un exercici de corresponsabilitat per garantir-ne un ús segur de les instal·lacions abans, durant i després de les competicions.

L’Ajuntament col·laborarà amb les entitats incrementant els mitjans materials i recursos humans. També agraeix la seva comprensió davant les limitacions establertesi el seu compromís en la lluita contra la propagació de la pandèmia.

Aquesta voluntat de sumar esforços es tradueix en un protocol que estableix lesresponsabilitats de les entitats i de l’Ajuntament. El seu contingut es va concretar en el

decurs d’una reunió celebrada ahir dijous. D’aquí que la implementació de les directrius establertes es retardi fins d’aquí a una setmana.

Responsabilitats de les entitats esportives

Control d’accés de públic amb el personal necessari propi i/o extern.

o Faran un registre de les persones que accedeixin a la instal·lació i supervisaran que acompleixin les mesures de prevenció establertes (mascareta, distància social i higiene de mans).

o Vetllaran perquè l’aforament a les grades no superi el 33% en els equipaments a l’aire lliure, i el 25% en els recintes tancats.

o En les competicions esportives de menors d’edat, adaptaran el nombre d’acompanyants adults a les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport o a les indicacions de les respectives federacions esportives.

Accés a vestidors, neteja i desinfecció.

o Destinaran el personal necessari, propi i/o extern, per fer les tasques de

neteja i desinfecció després de l’ús de cada grup o equip.
o Controlaran l’aforament per garantir el compliment de les mesures de seguretat.

Responsabilitats de l’Ajuntament

  • Contractació de més personal de consergeria i neteja, i optimització de les

    tasques per donar el màxim suport a clubs i entitats

  • Tasques de manteniment habituals
  • Contractació de personal per donar suport a les entitats en el control de lesmesures d’higiene i seguretat
  • Col·locació de senyalització o altres elements visuals per garantir un ús correctei segur de l’equipament

Font: aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here