El proper divendres 9 Sant Feliu donarà el tret de sortida a la Festa de Tardor 2020, amb activitats que s’allargaran fins al dilluns 12 d’octubre.

Com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, el programa d’enguany, que ja es pot consultar a a través d’aquest enllaç, serà atípic i estarà adaptat a les mesures de seguretat en compliment de les recomanacions i normes sanitàries.

L’Ajuntament de Sant Feliu aposta així per la cultura segura, amb un programa en què les activitats presencials es concentraran principalment en tres espais: l’aparcament del camp de futbol de la Rambla, la plaça Lluís Companys i la pista de lleure de Can Calders. L’oferta cultural i festiva es complementa amb un seguit d’activitats virtuals, per poder viure la festa des de casa.

El divendres dia 9, a les 17.30 h, començarà oficialment la Festa de Tardor 2020 amb la salutació de l’alcaldessa, Lídia Muñoz, i del regidor de Cultura, Manel Martínez, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. A les 19.15 h, es farà l’acte de lliurament del Mocador d’Honor a Francesc Moliner, enguany a l’aparcament del camp de futbol. A continuació, i sense canviar d’ubicació, començarà el Seguici adaptat a la situació actual, que es podrà seguir en directe també a través de les xarxes socials.

També tindran la seva contrapartida virtual els tradicionals espectacles de titelles. Dissabte 10 i diumenge 11 es representaran els contes del Drac de Sant Feliu i de la Garsa i les malifetes del malvat Banyetes, a la plaça de Lluís Companys i a la pista de lleure respectivament, que hom podrà gaudir presencialment o bé a través dels perfils de l’Ajuntament a les xarxes socials.

La Festa de Tardor també inclou en la seva programació l’oportunitat de gaudir de música en directe. Diumenge 11 a les 16.30 h Sweet Jamaican Beats presenta a The Cabrians en concert a l’aparcament del camp de futbol de la Rambla, i a partir de les 20 h, també a l’aparcament, Seny i Ordre organitza l’actuació d’El Pony Pisador. D’altra banda, la pista de lleure de Can Calders acull just una hora després un altre recital, en aquest cas a càrrec d’Irene Ribas i el Chvnco.

Pel que fa a les activitats virtuals, s’oferiran entre d’altres una sèrie de jocs interactius inspirats en la imatgeria de la Festa. Els reptes conviden a posar a prova els coneixements sobre la Festa emparellant personatges amb un memorama, cercant paraules amb la Sopa de tardor, jugant al tradicional joc del penjat, o ordenant les peces dels diversos nivells del trencaclosques. A més, hi haurà un apartat de retallables amb noves incorporacions per poder jugar en família amb les caretes i els titelles de dit dels principals protagonistes de la cultura santfeliuenca.

Tot i la situació actual, la Festa de Tardor també donarà cabuda a les tradicionals exposicions, en aquest cas adaptades al format virtual per poder visitar-les de manera segura. L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i el departament de Cultura de l’Ajuntament han habilitat tres sales virtuals que acolliran sengles mostres de vídeos i fotografies que mostren l’evolució de la Festa des dels seus orígens. A partir del 10 d’octubre la ciutadania podrà accedir a l’exposició ‘Els orígens: de festa petita a una de gran’, l’11 d’octubre s’obriran les portes digitals de la mostra ‘Creant la festa (1983-2022)’, i el darrer dia de la Festa de Tardor hom podrà visitar el darrer recull documental amb ‘I la festa continua’.

Aforament limitat i reserva prèvia d’entrada

Amb motiu de la crisi sanitària, en totes les activitats de la Festa de Tardor 2020 s’aplicarà la normativa de prevenció davant la COVID-19 per poder gaudir-ne de forma segura. Entre d’altres, es prendrà la temperatura a les persones assistents als diferents actes, serà imprescindible l’ús de mascareta, la higiene de mans i caldrà romandre al seient assignat per l’organització.

L’aforament de tots els espais estarà limitat donant compliment a la normativa, i per assistir a les activitats caldrà fer una reserva prèvia a www.santfeliu.cat/reserves o bé presencial a partir de dimarts dia 6 d’octubre.

Afectacions a la via pública

Des del 7 d’octubre a les 7 hores fins al 13 d’octubre a les 20 hores no es podran estacionar vehicles a l’aparcament provisional del camp de futbol de la Rambla, ja que aquest emplaçament acull part de les activitats programades per la Festa de Tardor.

Aquesta serà la única afectació a nivell de mobilitat d’una Festa amb una programació especial condicionada per les mesures de seguretat per la COVID-19. Per tant, espais com l’aparcament de l’estació o la pròpia plaça de l’Estació, que tradicionalment comptaven amb restriccions d’ús i circulació a conseqüència del desenvolupament d’activitats, enguany es podran fer servir amb normalitat.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here