LaFundició organitza un taller de cistelleria artesanal, que es portarà a terme, els dies 9 i 10 d’octubre (divendres i dissabte respectivament) de 10 a 18 h. Mònica Guilera, serà mestra l’artesana que ens mostrarà com fer fer una cistella catalana amb vímet i canya.

El taller tindrà lloc a l’Hort de l’Eriçó (a la masia de Cal Sans, dins la zona de Les Cabasses al Parc Agrari del Llobregat) que és el proveïdor agroecològic de lacooperativa Keras Buti.

El taller és gratuït, per aquest motiu les cistelles produïdes durant el mateix es donaran a la cooperativa de consum Keras Buti per al seu ús en el transport de fruites i verdures agroecològiques.

Més enllà de recuperar tècniques artesanes per fer cistelles o coves, l’objectiu d’aquesta proposta es preguntar-nos què podem aprendre dels paisatges, les comunitats i les economies en què aquestes tècniques van aparèixer i van ser emprades. Amb aquesta proposta, des LaFundició i Keras Buti, es continua impulsant un grup de pràctica i recerca en aquest sentit entre veïnes i veïns interessats a la recuperació de sabers vinculats al camp.

D’aquesta manera, alguna de les qüestions que es volen plantejar són: quines són les connexions entre la producció material i les pràctiques culturals? Podem reconnectar la ciutat amb sabers vinculats a la ruralitat? L’Hospitalet se situa a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot just a la frontera amb el Parc Agrari del Llobregat.

Podem pensar aquest territori, aquest paisatge agrari i el seu ecosistema que han quedat desfigurats per la construcció de grans infraestructures, en el seu conjunt, fent una cistella de vímet?

Per tal de portar a terme l’activitat dins de les mesures de seguretat sanitària arran la pandèmia de la Covid-19, les places són limitades a 10 persones i és necessàriainscripció prèvia per poder preparar els materials necessaris. Per tramitar les inscripcions, cal enviar un correu a: hola@lafundicio.net i des d’aquí, es comunicarà tots els detalls sobre transport i punt de trobada.

Font: lafundició

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here