Després de dos anys i mig d’haver estat detinguda per terrorisme, Tamara Carrasco, ha estat absolta de l’acusació de desordres públics.

La fiscalia demanava set mesos de presó. 

El jutjat penal 25 de Barcelona ha absolt Tamara Carrasco, jutjada per un delicte d’incitació als desordres públics. Segons la jutgessa, en els àudios de WhatsApp interceptats l’acusada no donava cap consigna per cometre desordres públics. Els àudios només els va difondre pel seu grup d’amics. Tampoc ha pogut ser provat que exercís funcions de coordinació dels CDR.

La jutgessa retreu que la Guàrdia Civil no hagi pogut concretar d’on va treure l’àudio de WhatsApp que constituïa la prova central de l’acusació. La sentencia, determina, doncs, que durant els dies 26 i 27 de març de 2018 no existeix cap prova que es cometessin delictes d’alteració de l’ordre públic, únicament talls de diverses vies de comunicació, protestes a la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social i rodejar de l’estació de Sants, accions que no suposen en elles mateixes cap acte d’alteració de l’ordre públic.

La causa es va iniciar per terrorisme, rebel·lió i sedició per les mobilitzacions dels CDR. Finalment, el fiscal demanava set mesos de presó, argumentant que en un àudio de WhatsApp, Tamara Carrasco, impartia directrius sobre accions reivindicatives dels CDR.

Carrasco va ser detinguda i empresonada preventivament durant dos dies i des del 12 d’abril del 2018 fins al 30 de maig del 2019 va ser confinada a Viladecans. L’audiència va retirar els càrrecs per terrorisme.

Carrasco ha decidit demanar una indemnització a l’Estat per danys morals causats durant aquests dos anys i mig, des que va ser detinguda acusada de terrorisme i després va ser confinada a Viladecans, el seu municipi, per ordre de l’Audiència nacional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here