Aquesta exposició itinerant neix amb l’objectiu d’aproximar la vida i obra del molinenc Sento Masià a la resta de molinencs i molinenques

Els propers mesos, Molins de Rei gaudirà de l’obra del Sento Masià amb una exposició itinerant que recorrerà la vila per acostar l’obra d’un dels nostres artistes més reconeguts a tots els molinencs i les molinenques.

L’alcalde, Xavi Paz, en la presentació en roda de premsa de l’exposició itinerant, va destacar “la cerca de sinergies que es busca amb la composició del programa Sento Masià 1940-2020, del qual Molins de Rei podrà gaudir-ne durant el proper mes i mig gràcies al Toni Moreno”. A més a més, ha assenyalat “que és de vital obligació traslladar la vida i obra d’un fill adoptiu de Molins de Rei com és en Sento Masià i la projecció que amb el seu art va donar a la vila de Molins de Rei”.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sanchez, va agrair “la important tasca que Toni Moreno desenvolupa per aproximar la cultura a la quotidianitat” i va afegir “que molts molinencs i molinenques agrairan aquesta exposició per sentir-nos orgullosos de la cultura de Molins de Rei”.

La regidora de cultura, Ainoa Garcia, va destacar que “des del Govern municipal volem posar en valor la cultura molinenca i els artistes molinencs” i, alhora, “creiem amb determinació que la cultura és i ha de ser segura”.

Sento Masià i Mengual (10 de febrer del 1940, Alcoi – 4 d’abril del 2020, Barcelona) va viure i treballar a Molins de Rei des de 1972. Va fer la carrera de Belles Arts a l’Escola de Sant Carles de València i va obtenir la llicenciatura a la Facultat de Sant Jordi de Barcelona l’any 1962. El 1972 ocupà la càtedra d’Arts Plàstiques de l’Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei.

Va ser nomenat Fill Adoptiu de Molins de Rei el 27 d’abril de l’any 2017 i al marge de la pintura també va treballar el gravat, el muralisme, la il·lustració, el cartellisme, l’escultura, les performances, l’escenografia i el Ready-mader.

  • Es pot trobar obra seva en diferents indrets de Molins de Rei, com el Racó de l’Ovidi, el Bulevard de la Federació Obrera, els jardins de la piscina municipal, la façana de la Llibreria Barba i a la Llar d’Infants el Tambor.

    Finalment, cal destacar el recorregut itinerant que l’exposició tindrà durant les properes setmanes:

  • Exposició “Sentografies. Sento Masià, 1940-2020”, del 2 d’octubre a l’1 de novembre de 2020 al Museu Municipal, a Ca n’Ametller.
  • Visita al mural d’en Sento Masià a la Federació Obrera, el dijous 8 d’octubre de 2020
  • Exposició “El meu Sento”, del 17 d’octubre al 15 de novembre de 2020, a la Biblioteca el Molí
  • Exposició “El meu Sento” – col·lectiva, del dissabte 17 d’octubre al 15 de novembre del 2020
  • Exposició de l’obra de Sento Masià al Mercat Municipal i als aparadors de les botigues, dilluns 26 d’octubre
  • Obra Guernica, a l’Institut Lluís de Requesens, del 26 al 30 d’octubre de 2020
  • Exposició a l’Agrupació Folklòrica Molins de Rei, del 23 d’octubre al 8 de novembre de 2020
  • Exposició a l’Ateneu Santfeliuenc

 

Font: aj. Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here