page1image14216Dimecres 7 d’octubre, en una reunió celebrada entre l’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, diversos representants de l’Ajuntament i el director general d’alta velocitat i direcció d’obra d’Adif, Juan Pablo Villanueva, es van tractar qüestions administratives i de protocol per avançar amb l’inici de les obres del Soterrament al seu pas per Sant Feliu.

 

En la trobada es van treballar aspectes administratius en curs com les actes d’ocupació dels terrenys a cedir afectats per les obres, la coordinació a nivell tecnològic del contracte de seguretat i senyalització o les inspeccions prèvies d’edificis, que van quedar suspeses en decretar-se l’estat d’alarma i que es reprendran tan bon punt es disposi del nou calendari d’obres. També es va parlar sobre punts clau del projecte com el protocol de seguiment.

Quant a l’evolució de l’obra, Villanueva va refermar el compromís d’Adif amb l’execució d’un projecte adjudicat i que es realitzarà, però que inevitablement ha vist el seu calendari afectat per la crisi sanitària de la Covid-19 i que està pendent de la redistribució pressupostària per part del Ministeri.

Estudi sobre els elements patrimonials de l’Estació

Des de l’Ajuntament de Sant Feliu s’està realitzant un estudi tècnic, juntament amb el Departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, amb Adif i amb la direcció de l’obra, sobre els elements d’interès de l’edifici de l’estació que constructivament es poden desmantellar i recuperar de forma controlada.

Aquests treballs contemplen també una documentació exhaustiva tant de l’edifici actual com de l’original, que data de l’any 1854, pel seu valor patrimonial.

En aquest sentit, i en base a les conclusions resultants d’aquest estudi, es contemplarà l’objectiu de reubicar aquests elements a la futura estació.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here