En un comunicat, el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat exposa la seva oposició frontal al tancament de la seva activitat, que va anunciar ahir el Govern de la Generalitat

S’hi oposen perquè defensen que “es produiran pèrdues irreparables pel sector, ja molt tocat no només durant la pandèmia, sinó abans d’aquesta; i conseqüències en d’altres sectors lligats a la restauració, com és el sector Agroalimentari”.

Des del Gremi, defensen que “el Govern no ha escoltat les propostes del Sector, ja que la seva proposta no són més que fets consumats que se’ns presenten sense possibilitat de modificació, reclamem que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn”.

En el mateix comunicat també es pronunciem sobre les ajudes anunciades, assegurant que “no volem línies de finançament, ICO o ICF; no volem més endeutament. Volem ajuts directes, el rescat del Sector, tal i com estem demanant des de finals de juny a través de PIMEC TURISME”.

En quant a la tramitació dels ERTE impeditius, que són els que el sector haurà de demanar amb aquesta Resolució, demanen al Govern de la Generalitat que “implementi les mesures necessàries per a que no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març, i que faci les gestions necessàries amb el SEPE per a que els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia”.

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat entén que “es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, com hem estat fens fins ara. Els focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial” i demanen que s’estableixin “altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus”.

Finalment, asseguren que “des del primer moment, el sector de la restauració i la hostaleria ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquil·litat als clients i usaris dels seus serveis. La restauració no és la causa dels contagis”, sentencien.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here