El jurat ha valorat la dificultat tècnica de la “Variant de Vallirana. Autovia B-24”.

El premi s’ha entregat en el marc de la  4ª edició de la “Nit de les Infraestructures.  

El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, presidit per Francisco Gutiérrez, va organitzar ahir una nova edició de la “Nit de les Infraestructures”. L’acte va comptar amb la presencia de Josep Sànchez Llibre, President de Foment i Janet Sanz, Segona Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. També hi van participar Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i Pedro Saura, Secretari d’Estado de Transports, Movilitat y Agenda Urbana.

El premi a la millor infraestructura del 2019 va ser atorgat a la “Variant de Vallirana. B-24” per la dificultat tàcnica, la incorporació en el túnel de les mesures de seguretat d’última generació així com la integració ambiental de l’obra, la millora de la mobilitat dels usuaris en via d’accés a Barcelona i finalment, pel gran impacte que ha tingut pel municipi de Vallirana, ja que els vehicles i camions ja no circulen pel centre del municipi.

La variant de Vallirana va iniciar-se el 2004, després de molts anys de reivindicacions per part de la població, tot i així, per imprevistos i desacords les obres van alentir-se fins a aturar-se definitivament l’any 2011. No va ser fins el 2015 que es van reprendre altra vegada. La inversió ha estat d’un total de 176 milions d’euros.

El premi, tot i ser únic, reconeix diferents actors que participen al projecte:

  • Premi al Promotor: Direccón General de Carreteras. Ministerio De Transportes, Mobilidad y Agenada Urbana.
  • Premi als Projectistes: AudingIntraesa, S.A. i AECOM INOCSA, S.L.
  • Premi a les Direccins d’obra: BAC Engineering Consultancy Group, S.L. i Pigra Engineering, S.L.
  • Premi al Constructor: FCC Construcción, S.A.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here