La Generalitat de Catalunya ha declarat un episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya. La mesura es pren per causa dels nivells alts de partícules PM10, provocats per la intrusió de pols sahariana.

La declaració d’aquest episodi no comporta restriccions a vehicles, tot i que es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat i realitzar una conducció eficient.

Els nivells de partícules són elevats a tot el territori, per la qual cosa és convenient que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

Recomanacions a la ciutadania en episodi per alta contaminació

-Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit
-Utilitzar el transport públic
-Reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l’empresa, més a prop de casa…
-Utilitzar el cotxe compartit
-Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques…)
-En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes
-Regular la climatització de les llars
-Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que estiguin engegades
-Limitar la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here