Davant l’agressió denunciada per dos estudiants del col·lectiu LGTBI de Sant Feliu, l’Ajuntament de la capital del Baix Llobregat ha expressat en un comunicat la seva condemna cap a qualsevol tipus de violència, però especialment “contra qualsevol crim motivat per l’odi, no només pel seu caràcter violent i intimidatori, sinó perquè atempta contra la llibertat de les persones al tenir un origen tan execrable com la voluntat de discriminar i d’assenyalar a qui es considera diferent”.

L’Alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha afirmat que “la nostra és una ciutat pacífica, oberta i acollidora, on la seva ciutadania ha de poder expressar-se lliurement i desenvolupar amb totes les garanties els seus drets. El dret a estimar a qui vulguis, a ser qui vulguis. Llibertat que ningú ha de poder coartar i menys de la forma més extrema, com és mitjançant la violència. I quan aquesta s’exerceix cal afrontar-la per a que no quedi impune i, sobretot, per a que no es torni a repetir. No podem mirar cap a una altra banda”.

L’Ajuntament de Sant Feliu s’ha posat en contacte i a disposició de les víctimes de l’agressió que es va produir dimarts passat -de la que encara s’estan esclarint els fets per part de les autoritats competents- per expressar tot el suport del consistori a les víctimes i a les seves famílies i amistats en aquest dur tràngol, i per transmetre tota la confiança de la institució en l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia a Catalunya i en els Mossos d’Esquadra.

Així mateix, el consistori ha estat en contacte amb la direcció del centre on estudien els dos joves per tal de poder coordinar de manera conjunta les futures accions a emprendre, i dijous es va realitzar una reunió per acordar-les i calendaritzar-les.

L’Ajuntament també s’ha coordinat amb l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia de Catalunya i ha adquirit el ferm compromís de reforçar totes les eines i recursos específics a l’abast dels centres educatius, per tal de promoure la conscienciació i la prevenció de l’assetjament a persones LGTBI dins de tota la comunitat educativa de Sant Feliu.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here