El ciclista martorellenc Israel Núñez ha pres part a La Vuelta, la prova ciclista estatal per excel·lència, en la tercera etapa que va recórrer 166 quilòmetres des de Lodosa (Pamplona) fins a Laguna Negra-Vinuesa (Sòria). El corredor martorellenc va sortir abans del grup de ciclistes professionals que corren a La Vuelta i ho va fer per sumar-se a l’associació ASDENT i el repte que ha impulsat, La Vuelta de Eva.

ASDENT és una associació sense ànim de lucre que lluita per recaptar fons que serveixin per a la investigació en la malaltia de Dent, una malaltia minoritària que afecta Nacho, el fill d’Eva, la protagonista del repte en què ha participat Israel Núñez a Pamplona i Sòria. Dins La Vuelta de Eva hi han pres part figures de l’esport d’elit com Martín Fizz, Roberto Heras o Perico Delgado, rodant en les etapes de la prova ciclista estatal reina. Núñez ha participat en la tercera etapa, sumant-se, de nou, a una nova iniciativa de l’associació, amb la qual col·labora des de l’inici.

Ell mateix explica que no va dubtar a fer l’etapa de La Vuelta, seguint el mateix recorregut i sumant quilòmetres a un repte majúscul. Els fundadors d’ASDENT necessiten recursos per dotar els especialistes de l’Institut d’Investigació de l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital La Candelaria (Tenerife) i La Vuelta de Eva és una de les iniciatives que han engegat per aconseguir-ho.

Núñez ha admès que va sentir els ànims dels pocs espectadors presents i confessa que va ser una prova molt dura: “vaig acompanyar l’Eva en els últims metres i va ser molt emotiu fer-ho plegats”.

La Vuelta de Eva recorre els quilòmetres de La Vuelta de manera paral·lela, i per al ciclista martorellenc va suposar recordar l’època en què va dedicar-se al ciclisme de manera professional, alhora que col·laborava amb ASDENT.

La Vuelta finalitzarà el proper 8 de novembre després de passar per l’Aragó, el País Basc, La Rioja, Castella i Lleó, Cantàbria, Galícia i Madrid. ASDENT serà en totes les etapes per acumular quilòmetres a la investigació d’una malaltia mintoritària.

Font: Aj. Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here