Esplugues continua amb un índex de 1.661 en risc de rebrot, el doble que tota Catalunya.

El passat 24 d’octubre l’Ajuntament d’Esplugues va sol·licitar la posada en marxa d’un cribatge massiu a la població amb la major brevetat possible degut a l’elevat índex en risc de rebrot de la població.

Davant la resposta que, des de la Generalitat de Catalunya, ha rebut l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, a la carta enviada dissabte passat a la consellera de Salut, Alba Vergés, en què es diu que no tenen previst fer cribratge massiu a Esplugues i no valoren la necessitat de fer-los, el govern municipal fa públiques diverses consideracions.

Davant aquesta situació preocupant, el govern municipal manifesta les següents peticions:

  • Exigeixen a  la Generalitat de Catalunya faci un cribratge massiu a la població, amb especial atenció l’alumnat i a la comunitat educativa dels centres escolars de la ciutat.
  • Reiteren que amb la major brevetat possible la Generalitat posi en marxa aquestes proves de cribratge massiu a l’equipament municipal del Casal de Cultura Robert Brillas, que l’Ajuntament fa dies va posar a disposició del Departament de Salut.
  • Reiteren que cal agilitat en els PCR que s’estan realitzant, reduir els dies de detecció de possibles positius i practicar les proves a tots els contactes estrets. Els veïns i les veïnes de la ciutat els han manifestat que estan patint importants retards en aquestes proves.
  • Demanen conèixer el número de persones que estan destinades al control i rastreig dels casos positius a Esplugues. Aquesta pregunta la van fer a finals del mes de juliol i encara no coneixem la resposta.
  • Demanen al Departament de Salut que doti els dos CAPs d’Esplugues (Lluís Millet i Can Vidalet) de més recursos que permetin donar suport a totes les persones professionals que estan fent una valuosa tasca en uns moments complexos i de forta pressió per la pandèmia del Covid-19.
  • Mostren una vegada més la nostra voluntat de col·laborar i cooperar amb el Govern de Catalunya en tot allò que considerin.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha declarat que “el govern municipal està preocupat no només per l’índex de casos de Covid-19 a la ciutat, sinó perquè la Generalitat no ens aporta les solucions que considerem que són les més adients per combatre aquesta problemàtica. Reiterem i exigim cribratges massius, millor control i millor rastreig, i que es faci especial èmfasi en les escoles i els instituts d’Esplugues. La Generalitat sap que ens té al seu costat, però com alcaldessa estic preocupada per la salut i el benestar dels espluguins i espluguines, i farem tot el que calgui per vetllar per la salut de tothom i combatre plegats aquesta pandèmia”.

Font: aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here