El Pessebre reuneix més de 30.000 visitants a les representacions dels darrers anys

L’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera, entitat que promou i organitza el Pessebre Vivent de Corbera des de l’any 1962, ha decidit suspendre l’edició prevista per aquest any. Enguany hauria estat la 59a edició que es sol celebrar des del darrer cap de setmana de novembre fins a mitjan de gener.

El Pessebre Vivent de Corbera és una cita rellevant dins del calendari nadalenc català, i cadaany rep visitants procedents de tota Catalunya, l’estat Espanyol i països estrangers. El Pessebre va iniciar les seves representacions el 24 de desembre de 1962 i s’han dut a terme ininterrompudament al llarg de 58 temporades (1962-2019).

La situació actual de pandèmia provocada per la covid-19 ha fet que, enguany, s’hagi decidit suspendre la que hauria estat la seva 59a edició. Per a David Esquirol, president de l’entitat organitzadora “no ha estat una decisió fàcil, doncs som més de 250 voluntaris que any rere any estem esperant aquestes dates per fer gaudir a tothom d’una activitat tan entranyable i visitada pels voltants del Nadal”. Els membres de la junta directiva de l’entitat organitzadora així com l´ Assemblea de l´associació, “vàrem decidir que, en el context actual de pandèmia, el millor per a tots i totes, voluntariat i visitants, era suspendre aquesta temporada i tornar l’any vinent amb més forces que mai”, ha esmentat David Esquirol. També ha afegit que “durant el mes de desembre anirem publicant imatges i vídeos del Pessebre a les nostres xarxes socials, per mantenir viva la flama del Pessebre entre tots els nostres seguidors i seguidores”.

El Pessebre Vivent de Corbera s’organitza en un entorn privilegiat de més de 14.000m2a la Penya del Corb de Corbera de Llobregat, on hi participen més de 250 voluntaris que representen escenes nadalenquescom l’anunci de l’Àngel al pastors, el Naixement a la cova, la vida a Natzaret, entre d’altres, i escenes d’oficis artesanals i tradicions catalanes com fer cagar el Tió.

El Pessebre Vivent de Corbera promou la cultura i la tradició catalana i ha estat visitat, fins al moment, per prop d’1 milió de visitants en més de 2.450 representacions, des de 1962.Els diners que recapta cada temporada es destinen a la promoció i producció del Pessebre de l’any vinent, amb la finalitat de mantenir les tradicions catalanes i esdevenir un clar dinamitzador cultural i social del país.

Font: amicsdecorbera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here