A més, tanquen el comerços grans i els centres esportius i se suspenen activitats culturals i extraescolars. En previsió de la festivitat de Tots Sants, el Govern també ha informat que les visites als cementiris s’hauran de circumscriure com a màxim, a l’àmbit comarcal

El Departament de Salut ha anunciat un noves mesures anti-Covid per frenar la transmissió comunitària del virus. Les noves restriccions aprovades aquest dijous al matí en un Consell de Govern extraordinari, entraran en vigor aquest divendres.

Així es produirà l’anomenat “confinament perimiteral” que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana i no es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Els confinaments no afectarien els desplaçaments per anar a la feina i a l’escola.

Aquesta mesura anirà acompanyada també de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cines i museus han de tornar a tancar. També ho hauran de fer els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

Els centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats també hauran d’abaixar la persiana, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials.

S’aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que es podrien excloure les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla. Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials a primària. A secundària, es podria optar per un model híbrid. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants es mantenen.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here