El Setmanari El Temps, la revista fundada l’any 1984 per Joan Fuster i Eliseu Climent, publicada a València i que analitza l’actualitat política i cultural dels Països Catalans, ha publicat el número 10 de la col·lecció “Camins d’aigua”, que es distribueix conjuntament amb els exemplars de la revista. Aquest fascicle porta per títol “El Llobregat II: De Montserrat al mar” i ressegueix el recorregut del riu Llobregat per la comarca del Baix Llobregat.

Les disset pàgines de la publicació, il·lustrades per nombroses fotografies, han estat escrites pel periodista Eliseu T. Climent. L’itinerari s’inicia a Monistrol, als peus de Montserrat i descriu el territori creuat pel riu fins a la seva desembocadura al Prat de Llobregat. Analitza les activitats econòmiques desenvolupades a l’entorn del riu i destaca “l’evident recuperació ecològica” del Llobregat. El balneari de la Puda, la colònia Sedó, el Pont del Diable, el canal de la Infanta, la colònia Güell, el Parc Agrari o el Delta són alguns dels llocs destacats que el periodista ressalta, amb la particularitat de que ho fa desde la mirada d’algú que no és de la comarca.

La publicació ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana (AMB) i Agbar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here