El jugador del primer equip masculí del Club Bàsquet Martorell Nil Brià ha entrat de nou en una convocatòria de la selecció espanyola absoluta de bàsquet en modalitat 3×3. La cita és prevista des del dilluns 23 al dimecres 25 de novembre a les instal·lacions de l’Alqueria, a València.

L’aler de Navàs, de 23 anys, forma part de la convocatòria de dotze basquetbolistes que es desplaçaran a la capital del Túria. L’objectiu de la concentració és que la selecció espanyola de bàsquet en aquesta modalitat prepari el preolímpic, de cara a poder disputar els Jocs Olímpics de Tokyo, si aquests es poden celebrar l’any vinent.

Brià reconeix que és molt difícil entrar en la selecció de 4 jugadors que aniran al torneig olímpic, però que per ell i per altres jugadors de la seva edat “serveix de formació per a un futur amb la selecció”.

La convocatòria del seleccionador Jaume Comas la composen, a més de Brià, Sergi Pino (CB Esparreguera); Xavi Guirao (Badaloní); Àlex Llorca (Bàsquet Girona); Nacho Martín i Sergio de la Font (CB Valladolid); Javi Vega (Leyma Corunya); Sergio Mendiola (CB Almansa); Xabi Oroz (Guipúzcoa Basket); Christian Díaz (Covirán Granada); i Carlos Martínez i José Blázquez (Onil 3×3). Brià reconeix que ha coincidit a les pistes amb molts d’aquests jugadors.

No és aquest el primer cop que Brià forma part de la selecció, amb la que va debutar als 18 anys. Des d’aleshores ha jugat el Mundial de 2018 a Hongria, “on vam arribar a guanyar a la fase preliminar la selecció dels Estats Units i on vam quedar quarts, en perdre a les semifinals contra Nova Zelanda i el tercer lloc davant França”.

Després arribaria l’èxit de l’or al preeuropeu d’Itàlia, que va obrir les portes al combnat espanyol a aconseguir el tercer lloc a l’Europeu a Bielorrússia.

El jugador blau explica que la modalitat 3×3 del bàsquet té unes característiques força diferents a l’habitual sistema 5×5: “És més free style, amb partits de 10 minuts o al primer que arriba a 21 punts, molt més dinàmic, perquè el composen 3 jugadors i només un de recanvi, i amb rotacions més curtes. És un bàsquet molt vistós i atrau molt”.

L’ex de MoraBank Andorra reconeix que, tenint en compte l’imminent inici de competició per al Club Bàsquet Martorell, l’entitat ha posat totes les facilitats per permetre-li que vagi a València a viure de nou aquesta experiència.

Font: Aj. Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here