La regulació de la caça és una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, que fixa les espècies i els períodes de veda, i autoritza les batudes de senglar.

Des de fa anys l’Ajuntament de Sant Feliu ha demanat al Departament d’Agricultura una regulació restrictiva de la caça a Collserola per tal de garantir la conservació de la fauna i, alhora, evitar situacions de risc i de conflicte amb les cada cop més nombroses persones usàries del Parc.

Davant el nou inici d’un període de batuda de senglars a Collserola, l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va expressar la seva opinió desfavorable a aquesta pràctica al.legant que “les batudes per matar senglars no són respectuoses amb la fauna salvatge”.

Muñoz va afegir que aquest no és el model del govern de Sant Feliu, que any rere any fa arribar el seu descontent  davant d’aquestes pràctiques tant a la Generalitat com al Parc de Collserola, reclamant una gestió ètica de la fauna salvatge.

Avui el Departament d’Agricultura de la Generalitat ha anunciat l’aturada d’aquesta activitat a Collserola, per garantir l’ús social del Parc durant l’estat d’alarma i el confinament del cap de setmana, que augmenten la necessitat de zones segures d’esbarjo i pràctica de l’esport individual a l’aire lliure.

Per a l’alcaldessa de Sant Feliu és una bona notícia que “ens acosta a la resolució d’un conflicte que no només té a veure amb la protecció de la fauna salvatge sinó amb l’ús i la seguretat d’un Parc Natural que rep milers de visitants”.

Ara, el següent pas segons Muñoz és obrir el debat sobre una gestió ètica del control de la fauna salvatge arreu del territori.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here