L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Serveis Socials, Jordi Martínez, es van reunir amb el secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez, ha explicat que una de les preocupacions de la regidoria és la manca de places públiques de Centre de dia al municipi. Per aquest motiu, tot i que no és competència directa de l’Ajuntament sinó de la Generalitat, Martínez i l’alcalde, Miquel Riera, es van reunir amb el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, per reclamar les places que li corresponen a Olesa per rati de població. Jordi Martínez ha destacat que la reunió amb Iglesias en un primer moment “es va anul·lar amb l’esclat de la pandèmia” però finalment es va celebrar el passat mes d’octubre i va servir per fer aquesta petició, ja que, a hores d’ara “Olesa no té cap plaça pública de Centre de dia malgrat que a la comarca si n’hi ha a d’altres poblacions”.

Martínez ha explicat que l’objectiu de la reunió va ser “lluitar per reduir les carències que té el municipi i millorar la qualitat assistencial i la protecció saniària dels olesans i de les olesanes” i que Francesc Iglesias va posar sobre la taula que “treballarien per posar alguna plaça pública de Centre de dia de cara al 2021”. El regidor de Serveis Socials ha expressat que “potser no serà el 2021 que arribarà la nostra demanda, però si més no hem deixat palesa la mancança i la Conselleria en té coneixement”.

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat considera que el servei de Centre de dia és imprescindible per complementar el Servei d’Assistència Domiciliària, sobretot en aquells casos en què per problemes de salut es necessita una atenció constant o personalitzada que és molt difícil de fer des del domicili per les persones cuidadores. La treballadora social de l’Ajuntament, Eli Linares, ha destacat que aquest servei s’ofereix a les residències geriàtriques, permetent beneficiar-se de serveis comuns com fisioteràpia, estimulació cognitiva o, fins i tot, atenció sanitària. Linares també ha explicat que “Olesa té demanda d’aquest servei i que el principal obstacle per accedir-hi és l’elevat cost econòmic quan es tracta d’una plaça privada”.

Actualment, Olesa de Montserrat disposa de places privades de Centre de dia a les residències Nostra Senyora de Montserrat, La Vila, Sant Agustí, Santa Carme i Santa Oliva. En el cas de la residència Santa Oliva, a més a més, hi ha places que sense ser totalment privades, estan vinculades al Servei d’assistència domiciliària i, per tant, no es cobreix el cost total. Pel regidor de Serveis Socials, Jordi Martínez, ha lamentat aquesta situació ja que “el Centre de dia és un servei amb un cost molt elevat sinó és a través d’una plaça pública i, per tant, inassequible per a a bona part de la població que el necessita que té pensions no massa elevades”. Per Martínez, aquesta situació “ha de canviar i hem d’aconseguir les places públiques de Centre de dia que ens pertoquen a Olesa per població, ja que hi ha veïns i veïnes d’Olesa que es traslladen a d’altres municipis perquè han aconseguit una plaça pública”.

Font: Aj Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here