En marxa Vilawatt, un projecte pioner en transició energètica

Què és Vilawatt?

El projecte Vilawatt consisteix en la creació d’una nova estructura conjunta formada per ciutadania, empreses i Ajuntament amb l’objectiu de crear un operador energètic integral per a una gestió energètica més eficient.

Un projecte cofinançat per la Unió Europea mitjançant un fons FEDER, per a impulsar projectes de transició energètica des de les ciutats, i que va escollir finançar el Vilawatt entre 378 candidatures, a causa del seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat.

Aquest operador promou la capitalització d’estalvis per a finançar la rehabilitació energètica integral de 3 edificis de 60 habitatges.

D’aquesta manera, Viladecans tindrà una companyia elèctrica diferent, més justa i més lliure.

La moneda local digital

Ara arriba la moneda local digital, és a dir, un Sistema de Pagaments Digital de caràcter local i complementari que permet realitzar pagaments entre persones, entitats, comerços, empreses i administracions públiques.

El seu ús és únic i exclusiu per a Viladecans i no pretén erigir-se com una moneda substitutòria de l’euro sinó circular de forma paral·lela a aquest.

Totes aquelles persones que tinguin donat d’alta el subministrament energètic amb la companyia Vilawatt, comptaran a partir d’ara amb que part del seu estalvi ja es transformarà automàticament en monedes de caràcter local anomenades “Vilawatts”.

I aquelles persones que no formin part de la companyia també podran utilitzar la moneda local per a gaudir d’avantatges i impulsar el comerç de la ciutat.

La moneda digital permet pagar amb més seguretat i amb més comoditat ja que tots els pagaments es fan en línia. Més de 60 comerços de tot Viladecans ja permeten el pagament amb aquesta moneda, i s’espera que se n’hi sumin més.

Per a utilitzar el Vilawatt és necessari descarregar l’App i així obtenir un saldo de vilawatts, amb el mateix valor que els euros (1 euro, 1 vilawatt) i usar-lo a qualsevol dels comerços o empreses que també hi estiguin adherides.

El comerç rebrà a l’instant els vilawatts, que podran utilitzar per pagar als seus proveïdors o per a les nòmines dels seus treballadors i treballadores -sempre que els receptors també siguin usuaris de Vilawatt-; així com per pagar taxes municipals.

Enllaços per a descarregar l’aplicació:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubiquat.vilawattcyclos 

Apple: https://apps.apple.com/es/app/vilawatt/id1474786523

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here