L’objectiu és detectar terrenys en desús per oferir-los a persones interessades en treballar a l’agricultura de manera professional i revitalitzar aquest sector econòmic

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha encarregat la redacció d’un inventari de terrenys agrícoles, amb l’objectiu d’obtenir un cens acurat per detectar camps abandonats i en desús, així com possibles usos no permesos en l’àmbit agrari. Aquestestudi també serà una eina per cercar potencials usuaris i usuàries de la Borsa de Terres de Sant Vicenç dels Horts, a més de persones propietàries agrícoles que tenen camps en desús i que puguin posar-los a disposició de pagesos i pageses que vulguin cultivar-los.

Per la redacció d’aquest document una empresa especialitzada farà un treball de camp durant la segona quinzena del mes de novembre. Consistirà en fer una visita exterior atotes les parcel·les de l’espai agrari del municipi per recollir la informació necessària perfer l’inventari. A més, s’ha enviat una carta a les persones propietàries agrícoles i a la pagesia del municipi per informar de la realització de l’estudi.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha afirmat: “El sector agrari és bàsic per a la nostra ciutat; a més de constituir un tret identitari, esdevé unaoportunitat per activar l’economia”. I ha afegit: “El cens és el primer pas per tenir una radiografia fidel del sector i potenciar les iniciatives de dinamització que tenim enllestides, com ara la Borsa de Terres, que serveix per posar en contacte persones propietàries de camps amb pagesia que hi estigui interessada”.

Així, aquest projecte pretén fomentar la implantació d’explotacions agràries professionals i preservar el patrimoni agrícola del municipi. Per altra banda, si durant laconfecció de l’inventari es descobreixen irregularitats d’usos en els terrenys agrícoles,es comunicaran a la Unitat de Disciplina Urbanística de l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè iniciï els expedients que corresponguin.

Font: aj. Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here