L’entitat va presentar dos contenciosos contra la proposta el 2017, i està a l’espera del resultat del segon

La plataforma No Més Blocs ha celebrat l’anul·lació del Pla de Desenvolupament Urbà (PDU) de la Gran Via-Llobregat, que considera una “aberració”. L’entitat assegura que fa “anys” que explica els perjudicis que, al seu parer, comportaria el PDU a l’Hospitalet, un pla que titlla d'”especulatiu”.

La plataforma recorda que el 2017 va presentar dos contenciosos contra la proposta, i està a l’espera del resultat del segon. Per això anima a “seguir treballant” per aconseguir mantenir la biodiversitat de la zona propera al riu i per “posar en valor” la memòria de la ciutat relacionada amb la zona agrícola. “Serà difícil, però comptem amb el suport del veïnat i de molts altres col·lectius i entitats de la ciutat”, ha afirmat l’associació.

Cal recordar que el TSJC ha declarat nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat aprovat pel Departament de Territori el 2017 i que preveu la remodelació del sud de l’Hospitalet de Llobregat des de la Plaça Europa fins al riu Llobregat.La sentència, en resposta a un recurs contenciós administratiu presentat per En Comú Podem, declara la nul·litat del planejament urbanístic per “vulneració del principi de jerarquia normativa” i per “una manca insubsanable de competència”.

La sentència afirma que hauria de ser l’AMB –que està elaborant un PDU Metropolità- i no Territori qui hagués aprovat el pla ara anul·lat. Afegeix que el fet que aquesta proposta prevegi “sinergies d’abast suprametropolità” no justifica la laminació de competències urbanístiques de l’AMB.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here