L’any 1980 va aconseguir la primera medalla olímpica de la història per a l’atletisme espanyol

El pratenc Jordi Llopart, que fou medallista olímpic de marxa atlètica, ha mort als 68 anys.

Llopart va néixer al Prat el 5 de maig de 1952. Amb 28 anys va participar als Jocs Olímpics d’estiu de Moscou 1980, on va guanyar la medalla de plata en la prova dels 50 quilòmetres marxa. Aquesta va ser la primera medalla olímpica de la història per a l’atletisme espanyol. Posteriorment va participar als Jocs Olímpis de Los Angeles 1984 i Seül 1988. També va guanyar una medalla d’or al Campionat d’Europa d’atletisme de 1978, gesta mai aconseguida abans per cap esportista espanyol.

Un cop retirat, Llopart va seguir lligat a l’atletisme com a entrenador i va formar molts atletes espanyols, entre els quals destaquen Valentí Massana i el pratenc Daniel Plaza, a qui entrenava l’any 1992 quan, als Jocs de Barcelona, va aconseguir la primera medalla d’or per a l’atletisme espanyol.

Reconeixements

El 1994 va rebre la medalla de plata de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu que atorga  el Consejo Superior de Deportes. A més, també va rebre l’Ordre Olímpica del Comitè Olímpic Internacional i va ser escollit com el millor atleta espanyol del 1980.

L’any passat, Llopart va rebre el Premi Delta, que atorga la revista Delta, a la trajectòria esportiva. Llopart va recollir el premi en el marc de la Nit de l’Esport 2019.

Fill de Moisès Llopart

Jordi Llopart era fill de Moisès Llopart, fill predilecte del Prat, que també fou atleta, a més d’entrenador d’atletisme i promotor esportiu, considerat el màxim impulsor de la marxa atlètica a l’estat espanyol. Les pistes d’atletisme del CEM Sagnier en porten el nom.

Condol de l’alcalde Mijoler

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha expressat el seu condol de forma pública. “Jordi Llopart va porta el Prat al podi olímpic”, ha recordat l’alcalde Mijoler en un apunt a les xarxes socials.

Font: Aj.Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here