Tres empreses de la ciutat (Promaut, Evarm i Promerca) han explicat les seves experiències innovadores

L’alcaldesa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha defensat aquest dimarts, dia 17 de novembre, la importància de “la innovació com a palanca de canvi per construir noves oportunitats” en el context actual. Ha estat durant la presentació d’una nova sessió del Fòrum empresarial, que s’ha emès per ‘streaming’ al canal Youtube de l’Ajuntament.

La trobada que l’Ajuntament organitza periòdicament per intercanviar coneixement amb el món empresarial ha posat l’èmfasi aquest cop en la innovació com a eina de desenvolupament econòmic. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’associació Sant Boi Empresarial.

Tres empreses de la localitat han posat en comú durant una conversa les seves experiències innovadores, que els han permès localitzar i posar en marxa noves oportunitats de negoci.

Joan Matutano, soci fundador de Promaut (enginyeria especialitzada en la robotització de processos industrials) ha considerat que “per llançar un projecte innovador al mercat és indispensable la cooperació empresarial”. “Cal treballar en xarxa”, ha dit, “perquè ningú arriba gaire lluny tot sol”.

Xavier Ribas, gerent d’ Evarm (solucions de mobilitat sostenible amb combustibles alternatius) ha considerat que “actualment hi ha en marxa un canvi de mentalitat cap a un model de mobilitat sostenible del qual cinc o sis anys enrere, quan hi vam apostar com a empresa, gairebé ningú encara no en parlava”.

Jordi Tomàs, director general de Promerca (envasat de sucres, cafès i xocolates, amb una nova línia dedicada al gel hidroalcohòlic), ha considerat que la innovació no és mai fruit de la casualitat, sinó de la “cultura d’empresa”. “La innovació està en la mirada”, ha indicat, “la tecnologia ja vindrà després”.

Durant la trobada, el gerent del programa Innovació d’Acció (l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya), Joan Sansaloni, ha fet una ponència amb el titol ‘ Oceans blaus d’innovació ‘.

El ponent ha considerat que ” el segle XXI és el segle de la innovació ‘ i que en l’actualitat és ‘més necessària que mai’. En la seva opinió, cal vincular-la amb conceptes com ‘societat 5.0’, ‘transició energètica’, ‘intel·ligència artificial’, ‘smart cities’, ‘mobilitat elèctrica’, ‘digitalització’ o ‘big data’. Segons Joan Sansaloni, per innovar no només cal tecnologia, sinó també talent, lideratges i esforç.

La ciutat de Sant Boi està apostant fermament per la innovació. En una època de canvis com l’actual, accelerats de manera sobtada per la pandèmia, pensar diferent és fonamental per trobar solucions, al món de l’empresa i també a les ciutats. La sessió del Fòrum empresarial ha reflectit aquesta aposta, que l’Ajuntament considera indispensable per seguir reactivant Sant Boi .

Font:Aj.Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here