La 170ª edició de la Fira de la Candelera tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de febrer. Serà una fira diferent, en un format molt més reduït i en recintes tancats per controlar l’aforament i garantir així totes les mesures de seguretat. També hi haurà una versió virtual de la Fira i els actes més importants es podran seguir en directe per Internet. La Fira de la Candelera 2021 serà una edició limitada i segura. 

La pandèmia mundial ha obligat a plantejar una fira diferent, per assegurar la seva continuïtat després de 170 edicions ininterrompudes. Serà una Candelera que també es podrà gaudir de maneres diferents, atès que s’ha plantejat un format híbrid amb activitats presencials i també en format virtual.

La part presencial mantindrà els 5 grans espais: Candelera Natura, Candelera Gastronomia, Candela Empresa, Candelera Cultura i Candelera Ciutat. Aquests darrers àmbits estaran representats pels diferents sectors que conformen la part més comercial de la Fira: planter, alimentació, restauració, vins, automoció, arts, artesania i brocanters amb els respectius estands comercials.

Aquests espais estaran pensats i preparats per complir amb totes les mesures aprovades pel PROCICAT dins el Pla Sectorial de les Fires, amb l’objectiu de poder gaudir d’una fira segura. Aquesta edició de la Fira representarà aproximadament un 15% d’una Candelera habitual, tant pel que fa a metres quadrats de recinte com en nombre d’expositors.

Basant-nos amb les recomanacions sanitàries i partint dels participants de la darrera edició, els criteris de selecció dels expositors es basaran en la proximitat territorial amb la nostra vila i en la diversitat de productes, remarcant així una fira amb un potent caràcter local, i és per això que com en les darreres edicions  contem amb la complicitat del comerç de Molins de Rei per obrir els seus establiments durant tot el cap de setmana.

D’altra banda, les activitats culturals i gastronòmiques de la Candelera tindran presència física la setmana prèvia i el mateix cap de setmana de la Fira. Però també s’està treballant a nivell virtual en una extensa programació que doni sortida a tots aquells actes que no es podran dur a terme de manera presencial, entre els que hi haurà tots els vinculats a l’àmbit d’empresa. D’aquesta manera, i gràcies als canals online, es podrà fer arribar la Fira a tothom i fins i tot atreure un públic nou que esperem en conèixer personalment en futures edicions.

Valentia per tornar als orígens

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha afirmat que “des del govern municipal mai s’ha plantejat la possible suspensió de la Fira”, perquè, “és el moment, més que mai, de ser positius, de ser valents” i ha afegit que “seguir organitzant, amb totes les mesures necessàries, aquells esdeveniments populars que com a societat ens omplen i ens satisfan l’esperit, és una gran oportunitat per transmetre confiança i optimisme”.

De la seva banda, el regidor de Fira, Ramon Sànchez, veu aquesta edició com un retorn als orígens de la Fira. Fa 170 anys era la gent de Molins de Rei que s’aplegava un cap de setmana per mostrar tot allò que era capaç de produir i de vendre. Els mateixos molinencs i molinenques, i potser algunes persones dels pobles dels voltants, s’acostaven per conèixer les novetats i fer les transaccions comercials que els interessaven. Aquell esperit més local és el que recuperarem enguany”. Sànchez també ha destacat que aquest retorn es farà “d’una manera totalment actualitzada, aprofitant al màxim tots els recursos digitals i garantint la seguretat de tothom que hi participarà: visitants, expositors i personal d’organització”.

La Fira de la Candelera 2021 “Edició Limitada” serà molt diferent a qualsevol edició anterior que s’hagi celebrat, i aquest serà, precisament, el seu principal atractiu. Serà una Fira única, excepcional i segura.

Font: Aj.Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here