‘Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes’ és el lema de la campanya organitzada per commemorar el 25-N

Sant Boi es rebel·la contra les violències masclistes. Amb motiu de la commemoració del 25-N, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya que farà visible a tota la ciutat el rebuig col·lectiu contra aquesta xacra social. Als balcons i les finestres, als autobusos, als mercats, a les escoles i els instituts, als casals de barri i a les xarxes socials.

La campanya convida els veïns i les veïnes a penjar als balcons i les finestres de casa seva un domàs amb el lema de la campanya: “Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes” . Els domasos, fets de tela, es poden recollir gratuïtament fins al 24 de novembre a diversos edificis municipals (casals de barri, mercats municipals, Servei d’Informació Juvenil El Punt i Can Jordana).

Per contribuir a donar més visibilitat al rebuig contra la violència masclista, es convida a publicar fotos dels domassos penjats i fotos amb el cartell de la campanya a les xarxes socials (amb l’etiqueta #25NRebel i etiquetant @aixonoesamor_stboi).

El missatge ‘Aquí ens rebel·lem contra la violència masclista’ també serà visible durant els pròxims dies a la façana de l’Ajuntament i a molts edificis públics, com casals, instituts, escoles, llars d’infants o mercats. A més, s’ha incorporat com a publicitat a les línies d’autobús SB1, L74 i L78 .

La commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones serà enguany diferent a causa de la pandèmia de la COVID-19, que ha agreujat les situacions de violència que pateixen moltes dones i nenes.

Les principals activitats previstes a Sant Boi són la lectura del manifest institucional de la jornada (25 de novembre) i una jornada tècnica professional que reflexionarà sobre com afecten les violències masclistes les dones amb discapacitat (24 de novembre).

En el marc de la commemoració del 25-N, l’Ajuntament ha iniciat també la campanya ‘A Sant Boi, fem equip contra les violències masclistes’. Per mitjà d’aquesta iniciativa es convida la ciutadania (i especialment els clubs i les entitats esportives) a compartir un vídeo que visibilitza la presència de violències sexuals en l’esport (el contacte físic sense consentiment, els acudits i insults sexistes o els comentaris sexuals sobre el cos o la roba són conductes habituals d’assetjament sexual).

Font: aj. SantBoi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here