Sant Boi, Màlaga, Bilbao, Alacant, Vitòria-Gasteiz, Getafe, Burgos, València i Santiago de Compostela han compartit en una jornada les seves experiències transformadores

Sant Boi ha explicat avui a altres municipis de l’Estat espanyol com ha reorientat la seva estratègia de ciutat per donar resposta a les noves necessitats generades per la pandèmia. En una jornada organitzada per la xarxa de municipis Kaleidos.red, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha donat a conèixer com a exemple d’experiència transformadora el Pacte de ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi.

Nou ciutats han participat aquest dimecres, 25 de novembre, a la jornada telemàtica “Noves estratègies de transformació local per a una nova realitat” per donar a conèixer els seus projectes referents i les seves estratègies d’adaptació a la nova realitat: Sant Boi, Màlaga, Bilbao, Alacant, Vitòria-Gasteiz, Getafe, Burgos, València i Santiago de Compostela.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret ha presentat el Pacte de ciutat per a un nou impuls econòmic i social de Sant Boi.

Més enllà de les mesures del pla de xoc aprovat inicialment per l’Ajuntament, el Pacte de ciutat és un instrument de consens que serveix com a marc de referència per unir els esforços de tota la ciutat (les forces polítiques, el teixit social i econòmic, les entitats i la ciutadania) amb l’objectiu de reactivar Sant Boi amb una mirada estratègica.

“La nostra voluntat”, ha explicat l’alcaldessa, “ha estat trobar l’ equilibri entre l’estratègia i les respostes immediates als impactes socials i econòmics de la pandèmia”. En la seva opinió “hem prioritzat el màxim consens polític perquè en aquests moments necessitem respostes que donin solució a les necessitats de la ciutadania més enllà de les discrepàncies ideològiques” i “hem prioritzat també comptar amb les aportacions dels referents comunitaris locals i del global de la ciutadania”.

El pacte aborda les necessitats derivades de la pandèmia des d’una perspectiva estratègica, amb voluntat transformadora i a partir d’una lògica col·laborativa i innovadora: “La lògica col·laborativa i l’encaix de diferentes mirades”, ha afirmat Lluïsa Moret a la seva intervenció, “són imprescindibles per dur a terme aquest procés de nou impuls col·lectiu”.

A la jornada de Kaleidos.red han participat la Direcció General de Governança Pública del Ministeri de Política Territorial del Govern d’Espanya i l’Aliança Mundial pel Govern Obert. També hi han intervingut experts en Com enfortir la qualitat democràtica, Nous models econòmics i Com millorar la relació entre l’Administració i la Ciutadania.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here