Va ser dilluns de matinada que es va produir un atac cibernètic en el sistema informàtic de l’Ajuntament de Sant Just Desvern amb greus conseqüències sobre els sistemes de connexió i comunicació de l’Ajuntament.

Sembla ser que l’atac informàtic és obra de xarxes que cometen aquest tipus de delictes i que utilitzen programaris que segresten servidors i inclús demanen rescats, tal i com va passar fa poques setmanes en l’Hospital Moisès Broggi o en altres administracions i empreses privades.

L’atac ha afectat a tot el sistema i, per tant, han estat compromesos serveis com el correu electrònic, programari de gestió, cites prèvies, publicació d’expedients i dades a la Seu Electrònica, etc

Ara per ara, els serveis informàtics de l’Ajuntament i els seus proveïdors estan treballant per recuperar totes les dades i restablir el servei al més aviat possible, però la tasca que estan portant a terme diversos experts és complicada i lenta. Compten amb el suport del CESICAT i de la Diputació de Barcelona que també estan col·laborant a la resolució d’aquesta crisi.

El servei d’Informàtica de l’Ajuntament va percebre l’atac informàtic el dilluns a primera hora i immediatament va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern havia superat una auditoria sobre seguretat informàtica recentment amb un alt grau de nivell de seguretat.

Font: Aj. Sant Just

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here