El comissari del Cos de Mossos d’esquadra, Eduard Sallent, ha estat nomenat cap de la Regió policial Metropolitana Sud. Aquesta regió engloba la comarca del Baix Llobregat, a més de L’Hospitalet, l’Alt Penedès i el Garraf i té la seva seu a Sant Feliu de Llobregat, carretera Sansón, 66.

El comissari Sallent ha estat fins ara el comissari en cap del Cos de Mossos d’esquadra, càrrec per al que va ser designat el juny de 2019. La restitució al front dels Mossos del major Josep Lluis Trapero, després de la seva absolució en el judici celebrat a l’Audiència Nacional, ha comportat aquest canvi. Sallent ha demanat assumir la responsabilitat de dirigir la Regió Metropolitana Sud.

Eduard Sallent, és llicenciat en Filosofia, i es va incorporar al Cos de Mossos d’esquadra l’any 1997. Ha participat en diverses missions internacionals organitzades per Nacions Unides i pel Consell d’Europa i ha estat professor de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Abans de dirigir el Cos de Mossos d’esquadra havia format part de la Comissaria de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació i havia estat cap de la Comissaria general d’Informació. Substitueix en el càrrec al comissari Joan Portals, que ha passat a dirigir la Comissaria General de Mobilitat.

El nomenament del comissari Sallent suposa per al Baix Llobregat la incorporació al front de la Regió policial Metropolitana Sud d’un comandament de prestigi i s’ha de llegir com una expressió de la voluntat del Cos de Mossos d’esquadra d’enfortir el paper d’aquesta Regió, una de les més poblades de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here