L’Ajuntament de Sant Feliu ha cedit al Departament de Salut de la Generalitat un espai al Centre Cívic Mas Lluí per a la realització de cribratges intensius amb test d’antígens amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Les proves començaran dilluns 30 de novembre, i es portaran a terme de 15 a 20 h al Centre Cívic Mas Lluí (carrer d’Estelí, 10-12, accés per la plaça Dicià). Podran fer-se-les de forma voluntària tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu asimptomàtics majors de 16 anys que ho desitgin, sense necessitat de demanar cita prèvia. El test és gratuït, i per accedir-hi les persones interessades han de facilitar el nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i presentar la targeta sanitària. Per evitar aglomeracions, el dispositiu estarà en funcionament durant diverses setmanes.

La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid, pel que les persones que es facin la prova només hauran d’esperar durant 20 minuts de forma ordenada al Centre Cívic Mas Lluí per saber si han donat positiu o no, i seguir a continuació el protocol marcat en cada cas.

Les persones que presentin símptomes compatibles amb la Covid-19, les que hagin estat identificades com a contacte estret d’un cas positiu per coronavirus o les que hagin estat diagnosticades com a positives de coronavirus en els darrers 3 mesos, hauran de seguir els circuits habituals i contactar amb el seu CAP de referència.

Protegir la salut de la ciutadania, principal objectiu de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Feliu, en el moment de rebre avui la confirmació de la realització del cribratge massiu al municipi, ha activat diversos dispositius paral·lels per tal de garantir que les proves es realitzin en les millors condicions i amb les màximes garanties sanitàries per a la ciutadania.

En aquest sentit, s’està treballant en el disseny de circuits separats per a cada fase de la prova (realització i espera), en la senyalització dels mateixos mitjançant suports horitzontals i verticals o en un dispositiu d’informació i atenció específic que prestarà l’equip d’informadores de carrer, comptant també amb la col·laboració de la Policia Local.

Amb aquests tests, que s’estan efectuant a diversos punts del territori català, es pretén detectar el màxim nombre possible de persones infectades, atès que hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre la malaltia a persones del seu entorn.

Font: Aj. Sant Just

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here