Els nous dispositius de testatge es realitzaran als municipis de Collbató, Gelida, El Papiol. Masquefa amplia els dies de cribratge.

Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratgespoblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien nous cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. El dimecres 9 de desembre comencen a fer-se les proves a Collbató, Gelida i El Papiol, durant uns dies concrets i el Municipi de Masquefa amplia els dies de cribratge.

A continuació es relaciona tota la informació dels punts de cribratge:

Collbató:
Dies: 9, 10, 15 i 16 de desembre, de 15 a 20 h. Casal de Cultura. Passeig Masuet, 9.

Gelida:
Dies: 9, 10, 11, 14, 15 i 23 de desembre, de 15 a 20 h. Casal d’avis. C. Major, 14.

El Papiol:
Dies: 10, 15, 16 i 17 de desembre, de 9 a 13.30 h. Biblioteca Municipal Valentí Almirall. Passatge Parellada, 1

Masquefa:
Dies: del 1 al 4, del 16 al 18 i del 21 al 22 de desembre, de 15 a 20 h. Casal d’avis. C. Escoles, 6.

La mesura s’adreça a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat defrenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR), excepte en El Papiol que es prendran mostres per a PCR. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactesestrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzatqualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) en el cas del test ràpid i en el cas de proves diagnòstiques PCR, s’obtenen entre 24 i 48 hores. El resultat també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament deSalut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, tambéamb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestesproves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectadesno el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here