L’exposició s’estructura en quatre etapes: l’ahir, l’avui, l’endemà i els valors del Palau Requesens. Cada plafó ens mostra un moment temporal diferent del projecte cultural més ambiciós de Molins de Rei. Es podrà visitar els propers tres caps de setmana de forma gratuïta a La Gòtica.

El projecte que permetrà situar a Molins de Rei el Centre d’Art i Cultura del Renaixement és cada vegada més prop. L’Ajuntament de Molins de Rei, té previst que aquest mes de desembre, inicií els treballs per licitar la segona fase de rehabilitació i recuperació del Palau. Avui, ha presentat una exposició per contextualitzar el projecte i explicar als molinencs i molinenques l’origen, les actuacions futures per rehabilitar l’espai i el valor afegit que suposa per a Molins de Rei aquest centre d’interpretació de l’època del Renaixement.

L’exposició, localitzada a La Gòtica, s’ha construït basant-se en quatre plafons. El primer plafó, “Ahir. El Palau Requesens a través del temps”, explica l’origen del Palau i la importància de la família Requesens i  les estades de l’emperador Carles V a Molins de Rei. Un Palau, una família i una història que ens ajuden a conèixer les arrels de la història de la vila i de l’edifici, i que posen en connexió la història de la vila amb la de Catalunya, la d’Espanya i la d’Europa.

Al segon plafó, “Avui. Un espai en evolució”, s’identifica i s’explica la tipologia arquitectònica del Palau Requesens i les distintes èpoques a què pertanyen les diferents parts de l’edifici. Alhora, també és parla dels diferents usos actuals que avui té una petita part del Palau a rehabilitar.

“Demà. La consolidació d’un projecte únic” conforma el tercer apartat de l’exposició, en el qual es parla dels objectius del projecte arquitectònic. S’exposa, primerament, que es tracta d’una important actuació de recuperació patrimonial d’un edifici històric i molt important per a la vila de Molins de Rei i, en segon lloc, que aquest edifici serà la seu del Centre d’Art i Cultura del Renaixement.

Finalment, l’últim plafó, “Sempre. Un patrimoni per a tots i totes, un punt de referència”, mostra els valors que perduraran per sempre a la nostra vila i que impregnen tot el projecte: consolidació, cultura, economia, futur, identitat, qualitat, patrimoni i projecció.

L’exposició es podrà visitar a La Gòtica de forma gratuïta els següents dies: divendres 4, 11 i 18 de desembre, de 18 a 20 h; dissabte 5, 12 i 19, d’11.30 a 13.30h i de 18 a 20 h, i diumenge 6, 13 i 20, d’11.30 a 13.30 h.

Font: Aj. Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here