La iniciativa vol reconèixer la tasca feta durant la pandèmia, valorar l’activitat del parc agrari i promoure hàbits d’alimentació saludable

La Fira de la Puríssima donarà 200 kg de carxofa i 4.000 peces d’altres hortalisses de la Cooperativa Agrària Santboiana als centres sanitaris i sociosanitaris de la ciutat i a la botiga Aliments Solidaris.

A causa de la situació epidemiològica, enguany la Fira de la Puríssima serà diferent i no es podrà celebrar de la mateixa manera que sempre, amb els expositors i les parades omplint els carrers de la ciutat.

Però aquesta iniciativa recollirà l’esperit d’una de les activitats més tradicionals i més relacionades amb els orígens agrícoles del certamen: la Mostra de Producte Agrari Local de la ‘Carpa Fresca’.

La donació es planteja com un reconeixement a la feina realitzada durant la pandèmia -en especial durant l’etapa de confinament- pels serveis sanitaris i sociosanitaris i per la botiga solidària, que han treballat sempre en primer línia al costat de les persones.

A més, vol promoure els productes frescos, de temporada i de qualitat i valorar la importància de la tasca de la pagesia al Parc Agrari del Baix Llobregat, en especial per facilitar a la ciutadania uns hàbits alimentaris sostenibles i saludables .

Les verdures (carxofes, bròquils, cols, coliflors, escaroles i bròcolis) es destinaran després de la Fira, que se celebra del 6 al 8 de desembre, a l’alimentació de pacients dels hospitals, residències, centres de dia i centres sociosanitaris de la ciutat i a les famílies ateses per la botiga Aliments Solidaris.

A més, tots els centres rebran com a obsequi un centre ornamental fet amb verdura fresca. També es proporcionarà als mercats una cistella de fruita i verdura per sortejar-la entre la clientela.

La Cooperativa Agrària Santboiana ha subminisrat aquest producte a un preu més econòmic per col·laborar amb aquesta iniciativa i amb el treball que l’Ajuntament du a terme per fer de Sant Boi una ciutat saludable i sostenible , tot fomentant el consum de productes de proximitat, frescos i saludables.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here