El líder de Cs al Parlament i candidat de la formació a la Generalitat, Carlos Carrizosa, va assegurar aquest dimecres que la proposta de resolució que han registrat JxCat, ERC i la CUP per demanar una llei d’amnistia al Congrés vol “la immunitat dels acusats per corrupció”. “És una burla absoluta a tots els catalans que s’estigui demanant, el dia internacional contra la corrupció, la impunitat dels que es van gastar diners destinats a fons socials”, va afirmar en un acte a Cornellà de Llobregat.

La iniciativa dels independentistes no fa referència a casos de corrupció, sinó que proposa l’amnistia per als acusats per rebel·lió i sedició, per malversació de cabdals públics vinculats a aquests delictes i també per prevaricació, falsedat documental, malversació, desobediència i revelació de secrets relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Tot i això, Carrizosa va carregar contra la proposta de resolució i va acusar els líders independentistes de “gastar-se els diners de tots els catalans” per a l’1-O.

També es va referir a les queixes del portaveu d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, sobre la “lentitud” del govern espanyol a l’hora de tramitar l’indult per als presos de l’1-O. Carrizosa va vaticinar que “el PSOE no fallarà” i que “quan arribi el moment farà el que li demani l’independentisme”. “Sempre que ha d’escollir entre ERC o el constitucionalisme, escull ERC”, va criticar.

Preguntat per la reunió que el vicepresident del Parlament, Josep Costa, va mantenir amb grups independentistes xenòfobs, el cap de llista de Cs va instar JxCat a “dissoldre’s” perquè “està format pel més radical del món identitari i ultra i li és igual pactar amb la ultradreta”, va dir.

Font: ACN. Imatge: @carrizosacarlos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here