La transformació de la C-245, amb un cost de 32 milions d’euros, millorarà la vertebració i la connexió entre les poblacions de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà

Han començat les obres per a la millora de la integració urbana de la C-245, la carretera que porta de Cornellà a Sant Boi i d’aquest població a Viladecans, Gavà i Castelldefels. Aquesta actuació transformarà la C-245 en un vial més urbà, de manera que millorarà la vertebració dels municipis per on transcorre, i on hi viuen 350.000 persones, alhora que, amb la construcció d’un nou carril bus i una nova via pedalable, afavorirà una circulació més fluïda del transport públic, millorarà i augmentarà els serveis d’autobús i fomentarà una mobilitat més sostenible, en un context d’emergència climàtica.

Amb aquest projecte, els serveis d’autobús podran ser més directes i més eficients energèticament, i tindran una velocitat comercial més atractiva, fet que facilitarà reduir l’ús del cotxe i atraure els usuaris cap al transport públic. Es calcula que el transvasament cap a l’autobús, com a conseqüència, permetrà deixar d’emetre a l’atmosfera 291 tones de CO2 a l’any.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha adjudicat les obres per 32 milions d’euros, i en alguns trams ja van començar el mes de juliol. Es preveu que la nova C-245 s’anirà posant en servei a mesura que els trams estiguin finalitzats, durant el segon semestre del 2022.

Les obres, en el tram de Cornellà de Llobregat, consisteixen en: des del creuament del Llobregat fins a l’inici de la trama urbana, es formarà un carril bici aprofitant camins existents. L’actuació sobre la C-245 comença a la rotonda de l’avinguda del Baix Llobregat i arriba fins a la carretera de Sant Joan Despí, on es forma un carril exclusiu per a l’autobús. Després d’un tram on es manté la configuració existent, el projecte finalitza a l’intercanviador de Rodalies, la línia 5 metro i el Trambaix. Abasta una longitud total de 2 quilòmetres, sumant la part interurbana i la urbana.

Font: www.cornellà.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here