El Prat dona la benvinguda a les festes amb el Pessebre de la Plaça de la Vila, elaborat per un grup de persones grans, que enguany compleix 20 anys

El Prat ha donat la benvinguda a les festes de Nadal amb el Pessebre de la Plaça Vila, que es pot visitar des d’avui mateix. Aquesta és la primera de les moltes activitats culturals, socials i solidàries que es faran properament a la ciutat, per garantir unes festes inclusives i segures a tota la ciutadania, durant la campanya de Nadal.

Com cada any, el pessebre ha estat elaborat per un grup de persones de la ciutat, que enguany ha adequat el seu procés de treball amb les pertinents mesures de seguretat. Quan arriba al seu 20è aniversari, el pessebre recrea enguany l’Exposició Universal de Barcelona de 1888. També es recordarà amb diferents lones penjades de diversos espais de la ciutat el Pessebre Vivent, que tradicionalment es feia al Parc Nou i enguany no es pot dur a terme degut al context sanitari, quan hagués complert també 20 anys.

L’arribada dels Mags d’Orient

Els que no deixaran de venir al Prat aquestes festes són els Reis d’Orient, tot i que enguany ho faran d’una forma diferent i innovadora.  Per preparar la seva arribada, els Reis es posaran en contacte amb als nens i nenes d’entre 3 i 8 anys de la ciutat, amb la col·laboració dels centres educatius i de les AFA’s i AMPA’s. També s’instal·laran a diferents punts de la ciutat les Bústies Reials, on els nens i nenes poden deixar les seves cartes.

L’Harshafa també compta amb el canal d’informació elprat.cat/CanalHarshafa. En aquest canal, també es podran consultar totes les novetats sobre l’arribada dels Reis a la ciutat o escoltar i llegir el conte de la Nit de Reis del 2020, entre d’altres. El mateix dia 5 de gener, a la tarda, us convidem a estar atents a aquest canal, per veure l’arribada dels Reis a través de la pantalla.

Activitats solidàries perquè totes i tots puguem gaudir de les festes

Un any més, El Prat Ràdio (91.6 FM) també està recollint joguines als seus estudis, que després lliurarà a la Creu Roja per a la seva distribució entre les famílies en situació de vulnerabilitat. Es recullen joguines noves, que no siguin bèl·liques ni sexistes, a més de materials i jocs educatius.

També es realitzen d’altres iniciatives solidàries a nivell comunitari o de barri. Una d’elles és el projecte “Felicita la Veïna” nascut al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, a partir d’un grup aficionades al scrapbooking. Aquest grup ha impulsat l’elaboració de postals i targetes de Nadal per fer-les arribar a veïns i veïnes del barri, sobretot a persones en situació de soledat no volguda. Un altre exemple és el projecte “A cau d’orella” del Centre Cívic Palmira Domènech, amb què s’articula una cadena ciutadana de trucades plenes de literatura i poesia entre veïns i veïnes on participen creadores, entitats i agents de la ciutat. Ambdós projectes estan col·laborant amb el Programa Antenes, amb què es promou la detecció i acompanyament de les persones que pateixen situacions de soledat no volguda, amb la col·laboració de 50 voluntaris i voluntàries. Les 80 persones que en són usuàries rebran una felicitació especial gràcies a la col·laboració d’aquests projectes.

Les cultures que no s’aturen per festes

L’activitat cultural de la ciutat tampoc no s’atura durant aquestes. Des que el passat 26 de novembre es va reprendre l’activitat cultural presencial, es va reactivar la programació d’arts en viu de la ciutat. Així per exemple, el Teatre L’Artesà ens presenta tant espectacles consolidats de l’escena catalana com els Brugarol com proposta emergents com Bad Translation. També a La Capsa es podrà gaudir durant aquestes festes de diverses bandes locals consolidades. Axí mateix, el Teatre Kaddish reprèn les seves lectures Radikals i propostes escèniques de creació pròpia de la ciutat com Soroll o La Comadre.

Tant L’Artesà com d’altres centres culturals també ens proposen diverses activitats per gaudir en família. Al teatre, podrem veure el hip hop dels Brodas Bros, el món màgic de Jungla o les danses urbanes amb Around The World  de la reconeguda companyia Brodas Bros. També podrem gaudir dels espectacles de circ del Centre Cívic Sant Jordi Ribera- Baixa o de propostes de lectura i contes al Cèntric Espai Cultural. En el marc del cineclub familiar del Capri, es projectarà El xai Shaun, la pel·lícula: Granjaguedon, entre d’altres.

Dues campanyes simultànies a les festes de Nadal

El passat 27 de novembre, ja es van encendre els llums de Nadal a la ciutat amb l’inici de la campanya del comerç, per promoure el consum de proximitat, responsable i segur entre la ciutadania. L’Ajuntament ha impulsat el projecte Última Milla per facilitar la venda on line del comerç local, cofinançant un servei logístic per lliurar a domicili les compres del comerç local dins del municipi.

Del 3 al 27 de desembre també s’està desenvolupant la campanya “Ara més que mai Potablava” de la 47a Fira Avícola del Prat, que enguany es fa majoritàriament en format virtual. També és possible menjar als restaurants del Prat, si el context sanitari ho segueix permentent, o demanar àpats a domicili de Pota Blava i Carxofa Prat, fins i tot per la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve.

Font: aj. Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here