La casa reial va informar del viatge quan el rei ja havia tornat a Madrid. 

Felip VI i  Letizia van desplaçar-se ahir a Barcelona, amb caràcter privat, per a entregar el Premi Cervantes 2019 al poeta Joan Margarit, veí de Sant Just Desvern. El poeta baixllobregatí hauria d’haver rebut el premi el passat dia 23 d’abril a una cerimònia celebrada a la Universitat d’Alcalá d’Henares, però en aquell moment, el confiament total degut a la covid-19, no ho va permetre.

L’entrega va tenir lloc, segons fonts de La Zarzuela, al Palauet Albéniz, la residència oficial dels reis a les seves estades a Barcelona. Margarit, durant l’entrega del premi va llegir poemes en català i en espanyol en presència dels reis i també del ministre de Cultua, José Manuel Rodríguez Uribes. Aquest, tampoc havia anunciat la seva presència a Barcelona.

Des de la direcció de l’Estat s’ha argumentat que, al tractar-se d’un acte privat, no era necessari incloure’l a l’agenda oficial que es distribueix a la premsa.

“Gràcies per la deferència. No se si el mereixo, però estic encantat” van ser les paraules del poeta al rebre un premi que, el rei Felip VI va entregar-li expressant-li que “ens fariem una grandíssima abraçada, però ha de ser a distància” i va lamentar que l’acte no donés peu a fer discursos.

El rei va entregar-li l’escultura i la medalla que acredita el guardó més important de les lletres hispanes, concedit com un reconeixement a la seva obra, tant en català com en espanyol, pel seu llenguatge innovador i la pluralitat cultural que representa. El poeta va llegir l’últim poema que havia escrit feia pocs dies.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here