L’Ajuntament d’Olesa ha fet el lliurament de reconeixements pels mèrits obtinguts a dos esportistes locals destacats: Bernat Povill, campió d’Europa de futbol sala amb el FC Barcelona; i Olga Morraja, del Club Atletisme Olesa, campiona d’Espanya Sub23 Femení en la modalitat de llançament de disc.

La pandèmia del Coronavirus no ha permès celebrar enguany la IV Edició de la Nit de l’Esport Local a Olesa, esdeveniment que té per objectiu premiar a aquelles persones del municipi i equips de les entitats que durant la temporada anterior han aconseguit mèrits destacables.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha fet un acte de reconeixement pels mèrits esportius aconseguits durant la temporada 2019/20 a dos esportistes locals destacats a nivell nacional: Bernat Povill, que es va proclamar campió d’Europa de futbol sala amb el FC Barcelona; i Olga Morraja, del Club Atletisme Olesa, per haver guanyat el Campionat d’Espanya Sub23 Femení en la modalitat de llançament de disc. “En no poder celebrar la Nit de l’Esportista, a l’Ajuntament vam creure oportú que s’havia de fer aquest reconeixement encara que fos en petit format” ha explicat el regidor d’Esports Domènec Paloma. Dilluns el regidor d’Esports va lliurar la placa de reconeixements a Olga Morraja, i  l’alcalde, Miquel Riera, i el regidor d’Esports, l’han lliurat a Bernat Povill.

Povill, amb només 19 anys, s’ha proclamat campió d’Europa de futbol sala amb el FC Barcelona. La Lliga de Campions de la UEFA és el torneig de futbol sala més important del món a escala de clubs. L’esportista s’ha mostrat agraït per aquest reconeixement “és un orgull per mi rebre aquest premi del poble on he viscut sempre i així servir com a model als nens i nenes, que vegin que tot és possible amb treball i dedicació” ha dit.

En aquest sentit també s’ha manifestat l’Alcalde, Miquel Riera, que li ha dit “aquest és un reconeixement per a tu però també per a tots, per a Olesa, perquè serveix d’inspiració a tots els nens i nenes del municipi i els anima a que facin esport, que facin salut, i serveix com a model als que practiquen esport de base que sàpiguen l’esforç que representa”.

La Passió pel futbol sala de Bernat Povill li va néixer de ben petit. Va començar a jugar al Futbol Sala Olesa amb 4 anys i va arribar al Barça en categoria aleví. Quan va arribar al Barça, Povill tenia 11 anys i és el primer jugador format en la base que dona el salt de forma directa al primer equip sense una cessió prèvia.

En un altre acte, Olga Morraja, va rebre dilluns aquest reconeixement per la consecució de la 1a posició en el 35è Campionat d’Espanya Sub23 Femení, celebrat a Sevilla el passat mes de setembre, en la modalitat de llançament de disc. “Estic molt contenta que l’Ajuntament d’Olesa hagi pensat en els atletes que han pogut competir aquest any. També és un premi a l’esport en general, a la constància i a l’entrenament, i si amb això podem aportar valors als més petits, encara més” ha dit l’atleta.

Morraja va començar al Club Atletisme Olesa amb 6 anys, practicant diferents modalitats. A mesura que passaven els anys es va anar especialitzant amb el llançament de disc i de pes, on ha participat i ha aconseguit diferents campionats de Catalunya i d’Espanya, sobretot els anys 2018, 2019 i 2020.

Actualment, i tot i que realitza els entrenaments a les instal·lacions municipals amb el Club Atletisme Olesa, competeix a la màxima categoria de la seva disciplina amb l’entitat ISS Hospitalet. A més, està estudiant 3r d’INEFC i és entrenadora del CAO amb el grup de cadets i el grup de salut d’adults.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here