Si en aquests moments a Catalunya hi ha dos conceptes sensibles serien la paraula “Vacuna” i l’expressió “Presos polítics”. Per això, s’han originat una veritable tempesta política per la seva utilització partidista.

Ha corregut per la xarxa un cartell amb la imatge del ministre de Sanitat i alhora candidat socialista a la Generalitat, Salvador Illa; se’l presenta com la vacuna contra els llaços grocs que simbolitzen  la voluntat de la gent que vol que els presos independentistes surtin de la presó. Així doncs, segons aquest tuït, Illa seria el remei per una malaltia, l’independentisme. En un país esgotat per la pandèmia la polèmica estava servida. I amb més raó si el protagonista era l’encara ministre de Sanitat del Govern central.

Segons diversos mitjans, com El Plural o El Nacional, l’autora del tuït seria la regidora socialista de Collbató (Baix Llobregat), Libry J. Ahumada. La regidora hauria compartit el 30 de desembre en el seu perfil de Facebook aquesta polèmica imatge, acompanyada pel crit de “A por todas!”. La publicació ja no està disponible.

La noticia ha provocat polèmica i moltes crítiques a la xarxa. Algun dels comentaris ha acusat al PSC de voler recuperar electorat de Ciutadans assumint la seva mateixa actitud i argumentari, en referència a la campanya que el partit d’Inés Arrimadas va impulsar fa mesos retirant llaços grocs del carrer. L’Assemblea Nacional Catalana del Baix Llobregat ha considerat el cartell una mostra “de frivolitat i populisme repressiu”.

Ni Illa ni el PSC han compartit la campanya, però en el moment de redactar aquesta noticia tampoc havia estat oficialment desautoritzada. La polèmica ha esclatat just el dia en que, en el seu primer acte de precampanya, Salvador Illa ha manifestat que “vol treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i que “la meitat de Catalunya necessita l’altra meitat, encara que no pensi com ella o voti com ella”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here