La campanya de vacunació contra la Covid-19 ha arribat a Sant Feliu. Avui, 5 de gener, un equip sanitari especialitzat està subministrant a persones residents i a professionals de la residència Falguera la primera de les dues dosis de la vacuna de Pfizer. L’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, celebra l’arribada de la vacuna al municipi: “Una bona notícia perquè la vacuna és la principal eina per fer front a la pandèmia, que ens ajudarà a protegir progressivament els col·lectius més vulnerables generant anticossos a les persones a qui s’administra i protegint-les del virus i de la seva malaltia”.

El pla de vacunació, que està establert segons la classificació del Servei d’Epidemiologia de Catalunya en funció de la situació dels diferents centres, té previst continuar el 7 de gener a la residència Mediterrània IV, dissabte 9 de gener a la residència Santa Teresa, i dimarts 12 de gener finalitzarà aquesta primera fase a la residència El Carme. La vacunació a les residències per a persones amb discapacitat de Sant Feliu, Mas Lluí i Can Llovera, està prevista com a següent prioritat però encara sense confirmació exacta de dates.

Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, les persones residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi, un procés que es pretén agilitzar al màxim per poder immunitzar el més aviat possible els sanitaris, el següent col·lectiu a qui s’administrarà el sèrum contra la Covid-19.

Pla general de vacunació 

La priorització de la vacunació de la població es basa en un marc ètic on prevalen principis com la igualtat, la dignitat de drets, les necessitats, l’equitat, la protecció a la discapacitat i a la persona menor d’edat, el benefici social i la reciprocitat.

Amb aquestes prioritats, s’han establert uns primers grups poblacionals que rebran la vacuna, tenint present que la primera tongada de vacunes disponibles està limitada a 200.000 unitats: residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat; personal sanitari de primera línia; altres grups sanitaris i sociosanitaris: persones amb alt grau de discapacitat que requereixen d’altres persones per desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència no institucionalitzades).

A mesura que vagin arribant noves dosis i que aquests grups ja estiguin vacunats, la vacunació avançarà a altres grups poblacionals establerts en les prioritats esmentades.

En aquest espai del Departament de Salut s’ofereix tota la informació disponible actualment, la qual s’anirà actualitzant constantment per tal que la ciutadania tingui al teu abast tot allò imprescindible relacionat amb la Covid-19 i el procés de vacunació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here