Del 7 al 17 de gener la Generalitat de Catalunya ha establert noves mesures restrictives de la mobilitat i de les activitats per intentar frenar l’augment de casos de Covid-19 a tot Catalunya. Cal destacar que entra en vigor de nou un confinament municipal cada dia de la setmana, és a dir, no es podrà ni entrar ni sortir del municipi si no és per causes degudament justificades.

Altres canvis significatius són que s’ha decretat el tancament des centres comercials i que durant el cap de setmana només podran obrir els comerços essencials. També se suspenen la majoria d’activitats extraescolars i només es pot fer esport a l’aire lliure.

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades:

 • Activitats socials. Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat. Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar. Municipi: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. S’exceptuen d’aquesta restricció la realització d’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.
 • Confinament nocturn. No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses. S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.
 • Hostaleria. Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 h a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals. Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.
 • Comerç i centres comercials. 30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials. Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat.
 • Esport. Obertes: instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Tancades: instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, excepte piscines. Activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. Competicions suspeses.
 • Activitats recreatives. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%. Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Universitats i escoles. Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs. Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. Suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
 • Actes religiosos i cerimònies civils. 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here