Adrià Carrasco ha comparegut aquest dilluns en una roda de premsa davant la seu del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya a Barcelona, anunciant que ja ha tornat al seu domicili d’Esplugues de Llobregat.

Adrià Carrasco es trobava a Brussel·les des de l’abril de 2018, quan va fugir de la Guàrdia Civil que s’havia presentat a casa seva per procedir a la seva detenció. L’Audiència Nacional l’acusava de presumptes delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició per haver participat durant la Setmana Santa d’aquell any en actes de protesta concretats en talls de carreteres i l’aixecament de barreres de peatges. En la mateixa operació va ser també imputada Tamara Carrasco, de Viladecans, a la que l’Audiència Nacional va mantenir durant més d’un any confinada sense poder sortir del seu municipi. Precisament ha estat l’absolució de Tamara Carrasco, decretada pel Jutjat penal 25 de Barcelona el passat mes d’octubre, la que ha facilitat l’arxivament de la causa de l’Adrià Carrasco per part d’un jutjat de Granollers en el que havia recaigut el cas després que es rebaixessin las acusacions inicials. L’arxivament  ha fet possible el seu retorn a Catalunya.

Aquests dos casos han qüestionat el paper de la Guàrdia Civil en la seva actuació com a policia judicial relacionada amb el procés sobiranista. La justícia, en aquesta ocasió, ha deixat en no res les acusacions de la Guàrdia Civil, avalades per la Fiscalia.  De fet, Adrià Carrasco ha denunciat durant la roda de premsa haver estat víctima d’un “muntatge policial “.

Ara, com en el cas de Tamara Carrasco, caldrà plantejar les possibles compensacions pels patiments i dificultats ocasionades a aquestes persones, totes dues veïnes del Baix LLobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here