Sant Feliu s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests mesos. Així, dilluns 11 i dimarts 12 de gener, el Centre Cívic Les Tovalloles (riera de la Salut, 7) tornarà a comptar amb un espai de donació en horari de 10 a 14, i de 17 a 21 h. Les persones que vulguin donar hauran de reservar dia i hora a donarsang.gencat.cat.

Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a persones afectades per la Covid-19. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, la demanda de sang s’incrementa. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents o parts amb complicacions, entre d’altres.

Mesures de prevenció i seguretat excepcionals

El Banc de Sang i Teixits, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones, els prenen la temperatura en arribar i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari previ.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Sant Feliu, una ciutat implicada

L’informe anual elaborat pel Banc de Sang i Teixits mostra com a Sant Feliu s’han incrementat les persones donants en un 7%  des del mes de juny. Concretament, en les 7 campanyes que s’han realitzat a la ciutat, hi  han participat 1.000 persones, de les quals 65 han estat nous donants.

En moments com l’actual, la solidaritat és fonamental. És per això que des de l’organisme s’agraeix a les persones donants, voluntàries, i personal col·laborador la seva participació.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here