El nom de Sheldon Adelson, un milionari americà del sector del joc, es va fer molt conegut l’any 2012 a la comarca del Baix Llobregat. Aquest empresari va voler ubicar en ple Delta del LLobregat, en terrenys del Parc Agrari, un complex de casinos que va rebre el nom d’Eurovegas. Tenia el suport del govern convergent de la Generalitat encapçalat per Artur Mas i d’alguns alcaldes socialistes de la comarca. Però l’oposició de l’Ajuntament del Prat, de la Unió de Pagesos, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, de partits com ICV i de grups ecologistes va generar un moviment de protesta que va fer descarrilar la idea, que després va intentar també sense èxit traslladar a Madrid. La pressió popular va evitar la implantació d’un projecte urbanístic que hagués suposat un cop potser irreversible per a l’equilibri ecològic de la zona del Delta del Llobregat.

Adelson ha mort de càncer a l’edat de 87 anys, segons ha informat la seva empresa, Las Vegas Sands. Adelson va arribar a disposar d’una fortuna de 25.000 milions de dòlars, basada, entre d’altres sectors, en el negocis del joc a Estats Units, Macao i Singapur. Posteriorment la crisi de 2008 va afectar de forma gravíssima l’estabilitat de les seves empreses. Ara estava essent investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

El conservador Sheldon Adelson va ser amic i col·laborador de Donald Trump i va fer aportacions milionàries a les campanyes de l’encara president dels Estats Units. Ha volgut la casualitat que hagi mort just quan Donald Trump viu les seves últimes hores com a president i s’enfronta a un impeachment, després d’haver impulsat l’antidemocràtic i violent atac dels seus seguidors al Capitoli el passat dia 6 de gener.

Aldeson que va ser capaç de tirar endavant tot tipus d’iniciatives, la majoria molt discutibles èticament, no va poder doblegar, ara fa vuit anys, la voluntat de la ciutadania del Baix Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here