Molins de Rei segueix amb el desplegament de polítiques verdes i en la lluita contra el canvi climàtic i ho fa, aquesta vegada, amb la reposició de nou arbrat viari. Els 48 nous exemplars s’han començat a instal·lar al carrer Major, Verdaguer, Raseta, Joan Maragall, Roger de Llúria i Poeta Mateu Janés.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha iniciat la reposició de l’arbrat viari a diversos carrers del municipi. De moment, ja s’han fet treballs de retirada i està previst que avui  comenci la substitució dels arbres.

Les actuacions executades s’han fet al carrer Major, on s’han retirat 3 arbres i una soca, i properament es plantaran 4 pyrus calleryana; al carrer Verdaguer, on se substituirà una soca per un celtis australis, i al carrer Raseta, on s’ha fet l’actuació més gran amb la retirada de 12 arbres i 13 soques. Aquí, aquesta setmana, es farà la plantació de 15 tipuana tipu, 5 pyrus calleryana, 14 acer sacharynum “pyramidale” i 1 cercis siliquastrum.

També s’han dut terme millores viàries al carrer Joan Maragall, on s’ha retirat una soca que es reemplaçarà per un pyrus calleryana; al carrer Roger de Llúria, on la retirada d’un arbre i 3 soques se substituiran per la plantació de cercis siliquastrum, i, finalment, al carrer Poeta Mateu Janés, on es reemplaçarà un arbre i una soca per 2 pistacias chinensis i un prunus cerasifera “pisardii”.

La renovació de l’arbrat forma part del Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC) i d’un dels compromisos d’aquest govern: endarrerir al màxim els efectes del canvi climàtic.

A més, la plantació de nous arbres proporciona un seguit de beneficis ambientals i socials com per exemple la millora de la qualitat de l’aire, la regulació climàtica, l’atenuació de la contaminació acústica, la regulació del cicle hídric de la ciutat i l’increment de la biodiversitat. Tanmateix, els arbres contribueixen a l’equilibri psicològic, incrementant la qualitat de vida, el benestar de les persones i establint vincles entre els ciutadans i la natura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here