• El grup de música familiar estrena aquest mes de gener la seva primera pel·lícula: «Ambauka i el fantasma Bububú».

• El film està disponible en format de descàrrega directa awww.ambauka.cat i forma part de la programació del CineBaix.

Un any després d’haver presentat el seu tercer disc (“De cap per avall”) i amb la majoria de concerts previstos el 2020 anul·lats arran de la pandèmia, Ambauka fa una gran aposta amb la seva primera incursió al món del cinema amb «Ambauka i el fantasma Bububú», una pel·lícula d’aventures per a tota la família plena de fantasia, música i bon humor.

Sinopsi

Coproduïda amb la Fundació La Roda, el film de ficció ressegueix les passes del grup de música en una casa abandonada al mig de la muntanya, un lloc que d’entrada sembla ideal per deconnectar i trobar la inspiració musical. El que no saben els Ambauka és que en aquella casa no estan sols. Allà hi coneixeran en Bububú, un fantasma de qui es faran amics i a qui ajudaran a trencar un gran malefici.

Aquesta història d’aventures, música i valors és una idea original d’Ambauka, que també s’ha encarregat d’escriure el guió i la banda sonora d’un film que té una durada de 40 minuts. Els membres del grup (Maria Cirici, Magí Canyelles, Josep Miquel Janés, Fidel Cano i Cesc Valverde) són els protagonistes d’«Ambauka i el fantasma Bububú», que també compta amb la col·laboració de l’actriu Estel Solé i l’actor Joan Sureda.

El film inclou l’estrena d’una nova cançó original d’Ambauka, «Podem amb tot», el tema principal de la BSO.

Una iniciativa per mirar endavant

El projecte de fer una pel·lícula va néixer durant el confinament després que la gira prevista per presentar en directe el tercer disc quedés anul·lada arran de la pandèmia. En aquell moment les úniques propostes passaven per fer actuacions en streaming, un format que no convencia el grup: «Tocar sense públic és fred, especialment per al públic familiar, que necessita que hi hagi caliu per establir una connexió amb nosaltres. Vam rumiar un format audiovisual que fos potent en si mateix i que inclogués tot el món d’Ambauka i va acabar sortint la idea boja de fer una pel·lícula».

Els membres d’Ambauka han treballat a fons tots els aspectes, des del guió fins la banda sonora, en una experiència única al nostre país: «Hem treballat colze a colze amb professionals del teatre i el cinema per oferir una proposta de qualitat. Ha sigut un projecte molt ambiciós per a tot el grup, parit en només sis mesos malgrat un context difícil per la Covid-19. Si fa un any, just després de presentar el disc, ens haguessin dit que publicaríem una peli, no ens ho hauríem cregut».

Estrena d’èxit al cinema

«Ambauka i el fantasma Bububú» es va estrenar el passat 20 de desembre a la sala principal del CineBaix, projecte referent del cinema de qualitat al Baix Llobregat, amb èxit de públic i una excel·lent rebuda per part de tots els assistents. La pel·lícula es pot adquirir amb format de descàrrega directa des de la pàgina web d’Ambauka (https://ambauka.cat/producte/ambauka-i-el-fantasma-bububu) i durant aquest mes de gener es projectarà a la Sala7, la plataforma virtual del CineBaix accessible per a tothom. També es faran més projeccions en cinemes que el grup anunciarà properament a les seves xarxes socials.

Ambauka és un grup de Molins de Rei que compta amb més de deu anys d’experiència als escenaris d’arreu del país. Els seus videoclips compten amb centenars de milers de reproduccions a Youtube i és un dels grans noms de l’escena de música familiar a Catalunya.

Font: ambauka

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here